Galaxy S2 Android 2.3.4 update rolt verder (update: uhm?)

Update: nog steeds lijkt Nederland wat dieper in de pipeline te zitten voor wat betreft de op het gemak uitrollende update naar Android 2.3.4. Net als in een eerdere post willen we dan maar van de gelegenheid gebruik maken om wat vooroordelen en verwachtingen met betrekking tot de update te nuanceren.

De snelle Exynos dual core chip van de Galaxy S2 wordt dan wel aan de man gebracht als draaiend op 1,2 GHz, maar in feite schakelt het toestel slechts af en toe – indien nodig – in deze hoogste versnelling. De rest van de tijd draait de processor op een lagere kloksnelheid om energie te besparen. Door een niet goed geoptimaliseerde Android 2.3.3, kan het soms gebeuren dat de processor niet meer vanzelf naar een lagere kloksnelheid terug gaat, met als gevolg dat het toestel vol gas door blijft draaien – in het ergste geval tot de batterij leeg is, of het toestel gereset wordt. Dat niet iedereen hier last van heeft moge ook duidelijk zijn: heel erg veel reviews van de S2 loven het toestel juist om het goede uithoudingsvermogen van de batterij.

Maar wat betreft de te verwachten resultaten na de update zit hier dus de ‘catch': de update zelf zal er op zich niet voor zorgen dat de batterij langer mee gaat. Dus niet iedere gebruiker kan verwachten dat zijn of haar batterijduur straks dramatisch verlengd wordt. Simpel gezegd zit het zo: hoe erger je nu last hebt van de bug, hoe groter de vooruitgang straks zal zijn. En als je er nu niet zoveel last van hebt, zul je straks ook weinig verbetering merken.

Wij willen bij deze dus proberen teleurstelling te voorkomen: in tegenstelling tot wat her en der beweerd wordt, verdubbelt de update de batterijduur niet – zij lost slechts een bug op die de batterijduur bij sommige gebruikers halveert, of nog verder terugbrengt. Deze laatste groep zal baat hebben bij de update, maar niet iedereen zal er zoveel van merken.

En voor nu – we durven het bijna niet meer te zeggen: afwachten maar weer!

 

Originele bericht:

Nadat Samsung al eerder de Android 2.3.4 update had uitgerold in China, zijn er nu steeds meer landen aan de beurt: vandaag tot nu toe in ieder geval Polen, Brazilië en Turkije. Wat er natuurlijk niet klopt aan dit rijtje, is dat Nederland vooralsnog ontbreekt.  In ieder geval zien wij de update nog niet. Maar zodra hij er is, laten we het weten. Of beter nog: zodra iemand hem in Nederland ziet in Kies, laat het hier weten – des te sneller weet iedereen het!

Wie trouwens nog sneller op de hoogte wil zijn, kan de nieuwe speciale Kies-update-Twitter-account van SamFirmware volgen, @SamKiesUpdates.

(bedankt maar weer eens, SamFirmware)

Lees de reacties (91)

1 2 3 12
Gerelateerde artikelen