Galaxy Note 8 krijgt opnieuw (flinke) update met onduidelijke inhoud

Voor de Galaxy Note 8 staat opnieuw een update klaar, zonder nieuwe beveiligingspatch. Toch worden er duidelijk dingen bijgewerkt. Maar wat precies is op het moment van schrijven nog onduidelijk.

Vorig week nog, kreeg de Galaxy Note 8 de beveiligingspatch van de maand juni. ‘Zo, daar zijn we weer een maandje vanaf', dacht menigeen na installatie. Echter, menigeen had buiten de waard gerekend. De waard, in dit geval, blijkt Samsung's softwareafdeling in Zuid-Korea, die nog een onverwachte aap in de mouw bleken te hebben.

Galaxy Note 8: extra update

Voor de Galaxy Note 8 rolt een update uit naar firmwareversie N950FXXU3CRF4. De update is met een omvang van 804MB behoorlijk, zelfs voor een zogenaamde ‘multi-CSC' firmware. Dit duidt erop dat er toch wel het een en ander bijgewerkt wordt. Toch valt in de changelog te lezen dat de de beveiliging van het apparaat verbeterd is. De datum van de patch was 1 juni, en blijft ook na deze update 1 juni.

Blijft dus de vraag wát er verbeterd is. De nieuwe firmware heeft een build datum van 14 juni, en dateert dus van vóór de vorige update. De basebandversie is nu N950FXXU3CRF2, en dus nieuwer dan die in de vorige update. Verder lijken de verschillen klein. Vermoedelijk zijn ze dus vooral achter de schermen te vinden, in de geoptimaliseerde prestaties en stabiliteit, de bugreparaties en/of de verbeterde features – om de woorden van de changelog aan te houden.

Beschikbaarheid

Als eerste is de nieuwe Galaxy Note 8 update beschikbaar op de unbranded toestelversie. Dat zijn dus toestellen die niet direct bij T-Mobile of Vodafone gekocht zijn. Heb jij een branded versie van een van deze providers? Dan moet je nog even geduld hebben – beide toestelversies kregen nog geen juni update.

Hoewel updates eigenlijk gewoon vanzelf starten, kun je ook handmatig checken of er al iets te downloaden valt. Ga in de Instellingen naar het menuitem Software-update, en kies Updates handmatig downloaden. Laat je het ons hieronder weten als jij de update op jouw Galaxy Note 8 hebt geïnstalleerd, en als je nog verdere veranderingen gespot hebt?

Aanvulling met dank aan Henk: naar verluid reageert de Galaxy Note 8 – voor wie het ingesteld heeft en gebruikt – na deze update ook op de gesproken opdracht ‘Hey Google'. Deze nieuwe functie wordt weliswaar niet in de changelog genoemd, maar rolt momenteel elders in Europa wel al uit voor de Galaxy S9. Voor dit toestel zal komt ‘Hey Google' ook als extra update, ná de recent uitgerolde juni patch – net als op de Note 8, dus.

Lees de reacties (5)

  • Update staat erop. Toestel doet tot nu toe nog alles wat ik gewend was. Of er iets extra's merkbaar is? Tot nu toe niet

  • schandalig update beleid in belgie mei update juni update en nu deze update niet gehad. volgende telefoon zal zeker geen samsung zijn!!!

    • Waarom geen Samsung meer ? Koop je toestel gewoon in Nederland, dan krijg je je updates blijkbaar sneller.