Galaxy A72 is eerste A-serie met Android 12 update in Nederland

De Android 12 update staat nu klaar voor de Galaxy A72 in Nederland en België. Het is daarmee Samsung's eerste telefoon in de A-serie die de upgrade hier ontvangt.

Galaxy A72 update naar Android 12 in Nederland

De afgelopen weken bracht Samsung de Android 12 update al uit voor de Galaxy S21-, S20-, en – gisteren – de S10-serie. Nu de upgrade voor de S-serie voor een flink deel beschikbaar is, begint de uitrol ook voor de eerste toestellen in de A-serie. In ons land is het de Galaxy A72 die vandaag de primeur heeft.

Het is firmwareversie A725FXXU4BULA die het toestel niet alleen naar Android 12 brengt, maar ook One UI 4 installeert. Bovendien vervangt de beveiligingspatch van december die van oktober, waar de Galaxy A72 tot nu toe op draaide.

Met deze upgrade krijgt de A72 dezelfde nieuwe snufjes die we al op de andere Galaxy toestellen zagen. Zo kun je het Kleurenpalet van de interface kiezen op basis van de achtergrondafbeelding. Of de Extra dimmen functie inschakelen als je 's nachts iets wilt lezen of kijken. Het Always On Display kun je gebruiken om alleen nieuwe meldingen te tonen, en bij toekomstige updates krijg je meer informatie over welke apps er bijgewerkt worden. Uiteraard is de complete changelist pagina's lang, dus neem de tijd om er zelf doorheen te neuzen zodra je de update op jouw Galaxy A72 ontvangt. Of check ons overzicht van vernieuwingen in One UI 4.

Bedenk dat een Android-telefoon na installatie van een dergelijke grote upgrade een tijd lang meer energie verbruikt. Het toestel moet zichzelf opnieuw optimaliseren. Dit proces kan enige uren of dagen duren. In deze tijd merk je dat je accu wat sneller leeg gaat. Zodra het proces afgesloten is, zal het energieverbruik weer als vanouds zijn. Dus: geef je telefoon even de tijd.

Beschikbaarheid

De Android 12 upgrade staat nu klaar op de unbranded Galaxy A72 in Nederland en België. Als jij jouw branded model direct bij Vodafone of T-Mobile kocht, dan moet je nog wat afwachten. Je krijgt de update zeker, maar nog niet vandaag.

Heb je een Galaxy A52 of Galaxy A52s? Ook dan moet je nog wat geduld hebben. Wij verwachten de upgrade voor deze toestellen eigenlijk in februari – maar dat gold ook voor de A72, die ‘m vandaag al krijgt. Mogelijk krijgt de A52(s) de upgrade dus ook al spoedig, maar we weten niet precies wanneer.

Heb jij de update al op jouw Galaxy A72 geïnstalleerd? Is alles goed verlopen?

Lees de reacties (1)

  • Hoezo hebben de S10 line-up en de A72 al wel de update naar Android 12, maar de S20 FE nog niet? Zeer bijzonder