Galaxy A12 gespot op Samsung’s eigen website, lancering nadert

Na de Galaxy A42 wordt de Galaxy A12 de volgende Samsung telefoon in de Ax2-serie. De eerste support pagina's voor het toestel zijn nu te vinden op Samsung's eigen website. Specs doken een paar dagen terug al op.

Een van Samsung's goedkoopste telefoons van 2020: de Galaxy A21s

Galaxy A12 lancering spoedig

Een van de goedkopere toestellen die Samsung in 2021 zal gaan verkopen is de Galaxy A12. Een maand geleden meldden wij op basis van software-ontwikkeling al dat het toestel nog dit jaar zijn opwachting zal gaan maken. Die voorspelling lijkt nu bevestigd, nota bene door Samsung's eigen website.

In Rusland zijn nu de eerste ondersteuningspagina's te vinden voor de Galaxy A12. Dat is een teken dat de voorbereidingen voor de release inmiddels in volle gang zijn, al komen we via die pagina's verder niets te weten over de telefoon.

Wel dook de A12 – modelnummer SM-A125F – een paar dagen geleden op in de database van benchmark Geekbench. Zo komen we te weten dat het toestel op een MediaTek processor draait, en wel de Helio P35. Er is 4GB RAM in het toestel aanwezig, terwijl hij bij lancering nog op Android 11 draait.

Bovendien kunnen wij bevestigen dat het toestel een camera-setup heeft die vermoedelijk nogal lijkt op de Galaxy A11. In ieder geval is er een 5MP groothoeklens aanwezig, en een 8MP frontcamera. Van onze collega's van SamMobile hoorden we dat er versies komen met 32GB en met 64GB interne opslag, in het zwart, wit, rood, en blauw.

Nederlandse release?

Of de Galaxy A12 naar Nederland komt durven wij op dit moment niet te zeggen. Er is weliswaar software voor een Nederlandse toestelvariant in de maak, maar dat zegt tegenwoordig niet veel meer. Vorig jaar bracht Samsung de Galaxy A11 niet uit in ons land. We komen ongetwijfeld meer te weten wanneer Samsung het toestel officieel lanceert – binnen nu een een paar weken.

Overigens: er komen natuurlijk nog andere toestellen in de Ax2-serie. Modellen als de Galaxy A32 en Galaxy A52 komen – in tegenstelling tot de A12 – zelfs direct in een uitvoering met 5G. In ieder geval de A52 verwachten wij begin 2021 op de Nederlandse markt – misschien de A32 ook wel.