Foto’s gemaakt met de Samsung Galaxy S5 (update: ook kunstlicht en nacht)

De Samsung Galaxy S5 heeft een compleet nieuwe camera, met een fiks hoge resolutie van 16 megapixel. Maar iedereen die iets van camera's weet, dat camera resolutie vrij weinig zegt over de kwaliteit van de uiteindelijke kiekjes. Tijd dus, om wat met de Galaxy S5 gemaakte foto's te bekijken. Een voorbeeld van de 4K UHD video opname van het toestel vind je HIER.

De foto's zijn afkomstig van Mobile-Review.com, de website van de hier wel vaker besproken Eldar Murtazin. Als je ze in hun volle resolutie wilt bewonderen, verwijzen we je graag daar naartoe – dan moet je je even door het Russisch heenkouwen, maar de foto's spreken natuurlijk voor zich.

In ieder geval zien we verschillende voorbeelden van foto's zonder en mét HDR modus, de Selective Focus modus, en Panning Shot, wat hele aardige actiefoto's oplevert – zie de twee foto's hierboven.

Een gebouw, zónder HDR

Hetzelfde tafereel, nu mét HDR modus

1:1 crops uit de bovenstaande foto's – links zonder, rechts mét HDR (klik voor groter)

Een ander tafereel, zónder HDR

En nu mét HDR – de glimlach wordt daar echter niet door veroorzaakt

En wederom twee crops, links zonder en rechts mét HDR (klik voor groter)

Voorbeeld van de Selective Focus modus

Nog een keer de Selective Focus modus

Natuurlijk zijn ook deze foto's maar een willekeurige greep uit de mogelijkheden van de camera van de Galaxy S5. En hoe goed de nieuwe sensor, die Samsung in de Galaxy S5 heeft gestopt, zijn werk doet in omstandigheden met minder licht blijkt uit de getoonde afbeeldingen ook nog niet. Maar dat deze foto's (nog) nieuwsgierig(er) maken staat als een paal boven water. Ook al wordt in details zichtbaar dat een 16 megapixel sensor best echte, optisch beeldstabilisatie zou kunnen gebruiken.

Zoals we hierboven al schreven: voor meer foto's, evenals de foto's in hun oorspronkelijke 16 megapixel resolutie kun je terecht bij Mobile-Review HIER.

Update:

In de vroegtijdige review uit de Engelse website Recombu publiceerde, zien we ook nog een paar foto's die gemaakt zijn met de 16 megapixel camera van de Galaxy S5. Hiervan zijn met name de nachtopname, en de foto bij kunstlicht interessant – voor meer beeldmateriaal, en de foto's in de complete 16 megapixel resolutie kun je een blik werpen bij Recombu's Flickr account.

Situatie met kunstlicht

1:1 crop: ja, er zit stof op die pot

Een verlicht huis bij nacht

1:1 crop met véél contrast

Lees de reacties (4)

  • Nu 3 dagen toestel in bezit, maar sorry onlangs de reacties van dit toestel, mijm mening zeer slecht in verhouding met resolutie en ja wat verwacht je van zoun klein cammetje. Maar fotos van mn oude htc one zijn duidelijk beter en niet zo veel moeite om er een beetje fatsoenlijke fotos uit te krijgen foto resultaat van dit toestel krijg van mij een kleine 6

    Grt

  • Camera S5 is erg slecht en gebruiks onvriendelijk.
    S3 camera was veLe malen beter.!

Gerelateerde artikelen