Mooi staaltje 4K video, opgenomen met de Samsung Galaxy S5

Morgen willen we hier op GalaxyClub wat dieper duiken in de kwaliteit van de foto’s die de nieuwe 16 megapixel camera van de Samsung Galaxy S5 vast kan leggen, maar voor nu willen we je alvast wijzen op de onderstaande video – opgenomen op een 4K resolutie van 3840 x 2160 pixels. Die geeft namelijk een heel aardig beeld van wat er zoal mogelijk is.

samsung-galaxy-s5-camera-4k-uhd-video-voorbeeld Mooi staaltje 4K video, opgenomen met de Samsung Galaxy S5

De mannen van de Mexicaanse website AndroidMX hadden al erg snel na de onthulling – of vóór, je weet het maar nooit – de hand weten te leggen op één stuks Galaxy S5. En gelukkig beklommen ze de hoogste toren die ze konden vinden, om hun toestel aan de tand te voelen. De camera althans – een valtest durfden ze zo te zien nog niet aan.

Het is natuurlijk wel zo handig als je over een beeldscherm beschikt met het benodigde aantal pixels, maar ook op een lagere schermresolutie is duidelijk dat de Galaxy S5 over een meer dan aardige camera beschikt. En dat zelfs digitaal inzoomen op een dergelijke, hoge resolutie behoorlijk goede resultaten oplevert.

Wel moeten we opmerken dat deze video op werd genomen bij ruim voldoende licht. Hoe de camera het doet onder minder zonnige omstandigheden moet binnenkort blijken.

Overigens weet iedereen die nú al gewend is aan het opnemen van 4K video – hallo, Galaxy Note 3 gebruikers! – dat er één nadeel zit aan het opnemen van video op een dergelijke, hoge resolutie: je opslagruimte loopt snel vol. Reken op ongeveer één gigabyte per minuut video. Maargoed, daarvoor zijn microSD kaartjes uitgevonden.

(via)

Beste Galaxy S5 deals per provider

Praat mee