Eerste echte update bereikt Galaxy A5 (2017), brengt security patch van maart

De Galaxy A5 (2017) is sinds een paar maanden op de markt, en krijgt nu zijn eerste, echte firmware update.

De Galaxy A5 (2017) werd niet alleen gelanceerd met Android 6.0.1 – de Nougat update komt later dit jaar – maar ook met een security patch van december vorig jaar. Nu, eind maart arriveert dan eindelijk de eerste, echte update (nadat tussendoor een kleine patch uitrolde die verder weinig deed).

Firmwareversie XXU1AQC7 laat de Galaxy A5 (2017) nog even op Android Marshmallow, maar in het Software-info scherm zien we in ieder geval dat de nieuwe patchdatum 1 maart is. De security patch van maart fixt onder meer 73 issues die Google uitbracht, en 12 die Samsung zelf oploste. Ten opzichte van de patch van december gaat het natuurlijk om nog veel meer verbeteringen.

De update is op het moment van schrijven beschikbaar voor de unbranded versie van de A5 (2017). Hopelijk komt ook de Galaxy A3 (2017) binnenkort aan de beurt. Dat toestel draait weliswaar op de januari patch, maar ook deze is nu toch langzaam aan een opfrisbeurt toe.

Heb jij deze update al op jouw Galaxy A5 (2017) geïnstalleerd? Laat hieronder even weten of je nog verdere veranderingen, vernieuwingen of zelfs verbeteringen hebt gevonden.