Bevestigd: Samsung Galaxy S9 (Plus) accucapaciteit

Dankzij een Chinese handelaar zien we de batterijcapaciteit van de Samsung Galaxy S9 en S9 Plus bevestigd. Eerdere geruchten blijken juist, dus.

Een week of twee geleden verklapte een certificeringsinstantie al de capaciteit van de batterijen van de Galaxy S9 en S9 Plus. Wie toen nog twijfel had kan deze nu definitief loslaten. Een Chinese handelaar vermeldt nu al reservebatterijen voor de toestellen op zijn site.

Galaxy S9 (Plus) batterij capaciteit

En zo zien we dus dat de 5,8 inch Galaxy S9, zoals verwacht, een accu heeft met een capaciteit van 3000 mAh. Zijn grote broer, de 6,2 inch Galaxy S9 Plus, krijgt een accu mee met een capaciteit van 3500 mAh. Wie het bijhoudt weet: de batterijen zijn dus precies even groot als die van de Galaxy S8 en S8 Plus.

Sinds het veelbesproken hoofdstuk ‘Galaxy Note 7 accu' heeft Samsung het niet meer aangedurfd een grotere accu in haar toptoestellen te stoppen. Samsung gooit het sinds de S8 over een andere boeg: een langere accuduur moet het resultaat zijn van efficiëntere hard- en software.

Hoe het met dit laatste zit op de Galaxy S9 valt nog niet te beoordelen. Daarvoor moeten we toch echt wachten tot de onthulling op 25 februari. Sinds kort weten we echter wel, dat het toestel hier in Europa een veel snellere processor heeft dan de S8. De Exynos 9810 biedt in sommige scenario's twee keer zoveel rekenkracht als de Exynos 8895. Dit heb je als gebruik(st)er weliswaar niet altijd nodig, maar als het goed is komt dit ook het energieverbruik ten goede. Tenslotte moet een snellere processor minder hard werken – op papier althans.

Al met al hebben we dus toch hoop dat de Galaxy S9 en S9 Plus een betere accuduur zullen hebben dan hun voorgangers. Toch zal uiteindelijk in de praktijk moeten blijken of dit daadwerkelijk het geval is.

Release

Zoals gezegd zal Samsung haar nieuwe toptoestellen op 25 februari onthullen. Volgens geruchten liggen al heel snel daarna daadwerkelijk in de winkels: rond 16 maart. Naar de adviesprijs kunnen we alleen gissen – maar lager dan die van de S8 en S8 Plus zal deze niet liggen. Denk voor de Galaxy S9 dus aan een adviesprijs van minsten € 799,-. De S9 Plus gaat minstens € 899,- kosten maar mogelijk wil Samsung hier zelfs nog een schepje bovenop doen.

Wil jij van ons een berichtje ontvangen zodra de Galaxy S9 in Nederland arriveert? Schrijf je dan in voor onze emailnotificatie:

[newsletters_subscribe list=”9″]

(via 1, 2)