‘Artistic Live Focus’ – nieuwe cameramodus voor de Samsung Galaxy S10?

Samsung laat de naam van een nieuwe camerastand vastleggen: Artistic Live Focus. Het zou hier kunnen gaan om een nieuwe feature van de aankomende Galaxy S10 en/of Galaxy S10 Plus.

Artistic Live Focus camerastand

Samsung heeft het de laatste tijd druk met het vastleggen van allerlei nieuwe merknamen. In de Europese Unie duikt vandaag weer een nieuwe merknaamregistratie op: Artistic Live Focus. Wat het is laat zich raden – waarvoor het is, is niet direct duidelijk.

Op de Galaxy Note 8 – Samsung's eerste dual-camera telefoon, in 2018 – lanceerde Samsung de Live Focus camerastand. Daarmee maak je foto's met een scherpe voorgrond, en mooie zachte achtergrond. Sindsdien bracht Samsung meer telefoons uit met een dual camera, én de Live Focus feature. En in 2019 lijkt er een nieuwe versie van dit bekende snufje te komen.

De aanvraag voor de merknaam Artistic Live Focus werd gisteren ingediend bij de European Union Intellectual Property Office (PDF). De naam verklapt dus al wat het is, maar ook de aanvraag zelf windt er verder geen doekjes om: “Smartphones … Mobile telephones; Software … computer software for processing digital images; Computer software for creating digital animation and special effects of images.”

Het gaat dus inderdaad om camerasoftware voor (o.a.) smartphones. Of de laatste toevoeging – digital animation – een hint is naar wat Artistic Live Focus doet, of dat het een normale toevoeging is behorend bij de categorie durven we zo gauw niet te zeggen.

Galaxy S10

Oké, we weten dus wat het is. Maar: op welke telefoon gaan we Artistic Live Focus dan voor het eerst zien? Het is verleidelijk te denken dat Samsung de Galaxy S10 met deze camerafunctie zal lanceren. Tenslotte weten we dat dat toestel ook cameragebied wil gaan uitblinken. Bovendien is de S10 in Europa een van de eerste Galaxy telefoons die in 2019 op de markt gaat verschijnen – op de Galaxy M20 na, maar dat wordt een budgettelefoon, wat de kans kleiner maakt dat deze een unieke nieuwe camerafunctie krijgt.

De lancering van de Galaxy S10 wordt op 20 februari verwacht. Op die dag – mits de geruchten kloppen – kunnen dus hopelijk ook kennis maken met de Artistic Live Focus functie.