Samsung Galaxy M20 krijgt enorme 5000 mAh accu, komt naar Europa

Samsung's aankomende mid-range telefoon Galaxy M20 krijgt een flinke batterij. De capaciteit zou maar liefst 5000 mAh zijn – 25% groter dan die van, bijvoorbeeld, de Galaxy Note 9. Bovendien komt hij ook naar Europa.

Galaxy M20 met grote accu

Al enige tijd is duidelijk dat Samsung's goedkoopste smartphone serie in 2019 de Galaxy M-serie zal zijn. Een van de eerste toestellen die daarin zal verschijnen is de Galaxy M20. Daarvan kwamen we al wat details te weten, waaronder een paar specificaties – Exynos 7885 processor, 3GB RAM – en het feit dat hij mogelijk een LCD TFT scherm heeft.

Via AllAboutSamsung zien we nu nog meer aardige weetjes voorbij komen, en de bovenstaande (concept)render. Niet alleen zien we bevestigd dat het toestel een scherm-met-notch heeft, maar vooral dat er een enorme batterij in zit. De vast ingebouwde accu heeft een capaciteit van 5000 mAh, als de informatie klopt. Dat is niet alleen een heel stuk groter dan de 4000 mAh batterij van de Note 9, maar zelfs een record voor Samsung's telefoons (tenminste, hier in Europa – zie hieronder).

Het laat zich dan ook raden de Galaxy M20 geen compacte telefoon is. En inderdaad, de vermeende maten – 156 x 75 x 8,8 millimeter – wijzen op een toestel met een schermdiagonaal van meer dan 6 inch. De Galaxy A6 Plus is net zo breed, heeft een 6 inch scherm en waarschijnlijk bredere bezels, tenslotte.

Wel wordt het toestel duidelijk onder de Galaxy A-serie geplaatst. Althans, dat laat zich afleiden uit de camera-specificaties. De Galaxy M20 zou een dual camera hebben met 13 en 5 megapixel sensoren, en een 8 megapixel frontcamera. Mogelijk gaat het daarbij om dezelfde camera's als op de Galaxy J6 Plus.

Galaxy M20 release in Europa

Verder werd eerder vandaag uit certificaties duidelijk dat Samsung de Galaxy M-serie van Android 8.1 zal voorzien. De nieuwe A-serie – Galaxy A50 bijvoorbeeld – draait vermoedelijk wel op Android 9.0, maar de M-serie wordt voor zover wij weten behoorlijk goedkoop. Denk: minder dan €200.

Verder kunnen wij hier nog toevoegen dat de Galaxy M20 ook naar Europa komt. Toestelversie voor o.a. Engeland, Duitsland, Frankrijk, Polen, en Scandinavië zitten in de pijpleiding. Echter, we kunnen het bestaan van een Nederlandse toestelversie op dit moment nog niet bevestigen. Hopelijk komen we hierover spoedig meer te weten.