Android 5.1.1 Lollipop beschikbaar op Nederlandse Samsung Galaxy S6 en S6 Edge (update 8 juli: + Vodafone branded S6 Edge)

Op dit moment wordt de Android 5.1.1 Lollipop update in Nederland uitgerold voor de unbranded Samsung Galaxy S6 EdgeUpdate 6 juli: én inmiddels ook voor de Galaxy S6 zonder EdgeUpdate 7 juli: ook Vodafone's en T-Mobile's branded Galaxy S6 varianten krijgen nu de update. Update 8 juli: en daar is dan dezelfde update voor Vodafone's Galaxy S6 Edge

De firmware die Android 5.1.1 met deze 607 MB grote update naar de Galaxy S6 Edge brengt heeft versienummer XXU2BOFM, en is dus nog een fractie nieuwer dan de firmware die we onlangs op de gewone Galaxy S6 previewden.

Voor de gewone Galaxy S6 is de update – die dezelfde firmwareversie aan boord heeft – met zijn 603 MB slechts een fractie kleiner:

Dat neemt niet weg dat de vernieuwingen vergelijkbaar zijn: apps kun je nu alfabetisch sorteren, de S Finder en Snel verbinden knoppen kunnen verborgen worden in het notificatiescherm, en het Bewegingseffect voor de achtergrondafbeelding van het startscherm schakel je eenvoudig in en uit.

In de camera app vind je na installatie van de update een nieuwe belichtingsregelaar. En met een third party camera app als Snap Camera – die van de Android Lollipop API gebruik maakt – kun je nu ook RAW foto's opslaan en een ISO waarde van 50 instellen.

Zoals gezegd: Android 5.1.1 is nu dus beschikbaar voor de unbranded Galaxy S6 en S6 Edge, en inmiddels voor de Galaxy S6 van T-Mobile en Vodafone. Vermoedelijk volgen op korte termijn ook de T-Mobile branded variant van de S6 Edge. Heb jij deze update ook al geïnstalleerd? Welke verschillen kom jij zoal tegen?

(dank aan Marc et al voor het melden, o.a. Henk en Scoop voor de afbeeldingen)

Lees de reacties (38)

  • Mijn s6 edge trilt sinds de update ongeveer elke 5minuten terwijl er geen meldingen zijn en het toestel op stil staat..

  • Ook mijn tel trilt bijna elke minuut na update? Staat op stil en geen berichten. Wat kan ik hieraan doen?

    • Je kan een wipe cache en dalvik cahe proberen in het reboot menu meestal helpt dit

      • Owja en doe je wipe dalvik cahe dan wis je echt alles van je telefoon dus sla alles goed op. En weet je niet hoe dat werkt reset je telefoon naar fabrieks instellingen. Maar ook dan moet je alles goed opslaan want je raakt namelijk alles kwijt m.v.g.

  • Update binnen op mijn gewone S6, geen problemen. Veranderingen...tja ik gebruik Nova launcher dus kon als alfabetisch sorteren in app drawer. Batterij performance was al aardig en ik hoop dat deze nog verder verbeterd.

  • nou, die 5.1.1 android update van T-Mobile bederft op dit moment mijn speel plezier op mijn gloednieuwe galaxy S6. high performance apps die veel grafische kracht nodig hebben geven sinds deze update zwart beeld, al reageerd het beeld wel nog op input en hoor ik ook alle muziek. Telefoon 3 dagen geleden gekocht dus voor de zekerheid even terug gegaan naar de winkel onder de DOA regeling nieuwe telefoon gekregen en ter plekke de test gedaan van 2 games VOOR de 5.1.1 update (5.0.2) en na. werkte allemaal prima op oude versie en met update van nieuwe versie gelijk weer zwart beeld. kan wel gewoon verder gebruik maken van appsdie de lichte cpu core gebruiken zoals whatsapp, telegram, Minecraft PE, snes emulator en google maps etc.

    Apps momenteel met zwart scherm:
    Star Wars: Knights of the old republic
    Eufloria HD

    na diverse factory resets en telefoon omruiling nogmaals met samsung gebeld en die waren ondertussen op de hoogte dat dit probleem speelt met (in ieder geval) de T-Mobile uitlevering van deze update. ze verwachten zelf binnen 3 weken met een oplossing te kunnen komen, dus ze hebben momenteel nog hun handen vol aan het uitzoeken van dit probleem.

    hou elkaar op de hoogte!

    • Mijn telefoon was vorige week helemaal zwart na de software update van tmobile. Ik kon helemaal niets meer. In de winkel hadden ze er die dag nog twee gehad met hetzelfde probleem.

  • Mijn telefoon trilt vanzelf zonder dat ik een melding binnenheb en ik ben al mijn contacten van mijn simkaart kwijt! En ik kan ook al niet in mijn contacten kijken of we 1 toevoegen! Wat nu?

1 2 3 6