Samsung vraagt patent aan voor Edge Apps – meer functies voor de Edge?

De Samsung Galaxy S6 Edge en de Note Edge hebben ondertussen laten zien dat de Koreanen helemaal weg zijn van ‘curves’ en mooie rondingen. Maar menig critici weet ze er ook op te wijzen dat je het met alleen maar een esthetisch verantwoord toestel niet ver zult schoppen in de huidige smartphone markt.

De Galaxy S6 Edge is dan wel het huidige paradepaardje van Samsung, maar volgens velen wordt de iconische ‘Edge’ nog niet optimaal benut. Als het aan de Koreanen ligt komt daar echter gauw verandering in aangezien Samsung een patent heeft aangevraagd bij de US Patent and Trademark Office (USPTO) voor een zogeheten Edge Apps.

In het patent wordt gesproken over ‘het organiseren en snel toegankelijk maken van veel gebruikte apps’. Het komt er dus eigenlijk op neer dat Samsung (eindelijk?) nuttig gebruik wil gaan maken van de ‘rondingen’ van haar nieuwste vlaggenschip.

Screenshot-2015-07-10-16.03.19-1024x403 Samsung vraagt patent aan voor Edge Apps - meer functies voor de Edge?

Daarnaast wordt er ook gesproken over een speciale Edge Apps Store die alleen op de Note Edge en S6 Edge beschikbaar zal worden gemaakt. Zoals de naam al doet vermoeden komen worden hier apps van derde partijen die specifiek gebruik maken van de gebogen zijkanten van de huidige (en toekomstige) Edge serie smartphones.

Wat voor Edge Apps en nieuwe functionaliteiten we precies kunnen verwachten weten we helaas pas wanneer het patent wordt goedgekeurd en app developers aan de slag kunnen met een speciale Edge API die Samsung binnenkort beschikbaar zal maken.

(via)

Beste Galaxy Note Edge deals per provider

Praat mee