Galaxy Note 9 duikt op de bij FCC, is vroeg

Relatief vroeg duikt de Galaxy Note 9 op bij de Amerikaanse keuringsinstantie FCC. Daarmee is tenminste de internationele toestelversie SM-N960F nu al klaar voor de lancering, die over anderhalve maand wordt verwacht.

Op weg naar de winkel moet een nieuwe smartphone verschillende bureaucratische hordes nemen. Één van deze hordes is de Amerikaanse Federal Communications Commission, beter bekend als de FCC. Daar duikt nu vrij onverwacht al de internationale versie van de nieuwe Galaxy Note op.

Galaxy Note 9 bij de FCC

En zo komen in de database van de FCC nu dus de Galaxy Note 9 met modelcode SM-N960F tegen. Dit is de toestelversie die straks ook in Europa, en dus in Nederland, verkocht zal gaan worden. De telefoon is daar in de loop van april al getest, en op 20 april goedgekeurd. De documentatie verklapt verder geen enkel interessant detail over het toestel, helaas.

Wat wel relevant is, is dat de Galaxy Note 9 ongeveer een maand eerder getest is dan zijn voorganger, de Galaxy Note 8, vorig jaar. De planning lijkt daarmee heel aardig te kloppen met andere recente geruchten. Samsung zou de Note 9 namelijk al begin augustus willen lanceren, pakweg een week of twee eerder dan in vorig jaar.

Note 9 specs

In de afgelopen maanden ontdekten wij al, dat de Galaxy Note 9 een Infinity Display heeft. Tevens kwamen we te weten dat het toestel straks op Android 8.1 draait, en dezelfde processor heeft als de Galaxy S9. Nog geen twee weken geleden konden we ook bevestigen dat het toestel inderdaad een flink grotere accu krijgt. Hoewel de Galaxy Note 9 géén vingerafdruksensor onder het scherm heeft, zou Samsung wel flink aan de camera van het toestel hebben gesleuteld. Als je alvast een voorlopige blik wilt werpen op het mogelijke design, kun je ook al een setje recente renders checken.

Met een onthulling begin augustus, ligt de Note 9 mischien nog voor het einde van die maand in de winkels. Een adviesprijs is uiteraard nog niet bekend. Wij verwachting niet dat hij goedkoper zal zijn dan de Note 8 in 2017. Met andere woorden; denk aan een prijskaartje van €999.