Samsung Galaxy A6 in de maak? SM-A600FN en SM-A605FN duiken op

De lijst met nieuwe, nog niet uitgebrachte Samsung telefoons groeit gestaag. Vandaag rollen uit de pijpleiding de SM-A600FN en SM-A605FN. Om wat voor toestellen het hier gaat is niet duidelijk: een Galaxy A6 (2018) en een A6 Plus? Of iets heel anders? Pak de korrels zout erbij, en lees verder.

Soms heb je van die raadselachtige vondsten waar je alleen maar naar kunt gissen. Recent kwamen we al de SM-J800FN Galaxy J8 (2018) en SM-J805FN J8 Plus (2018) op het spoor. Maar wat te denken van de SM-A600FN en SM-A605FN?

Galaxy A6 en A6 Plus

In de benchmark Geekbench zijn sinds kort Samsung modellen SM-A600FN en SM-A605G te vinden. Kort onderzoek leert dat van deze laatste ook een Europese versie bestaat: de SM-A605FN. Curieus genoeg komen de specificaties van deze toestellen exact overeen met die van de SM-J800FN en SM-J805FN.

Onze eerste gedachte was dan ook dat de nieuwe A-modellen in feite de nieuwe J-modellen zijn, maar dan met een fake modelcode. Samsung ontwikkelt nieuwe toestellen wel vaker onder de verkeerde modelcodes, tenslotte. Het curieuze aan de SM-A600FN en SM-A605FN is, dat er voor de toestellen – in tegenstelling tot voor Samsung's vermomde testtoestellen – software in ontwikkeling is. Sterker nog: van de SM-A600FN is nota bene een Nederlandse variant op komst (thanks, Martin!), terwijl de SM-A605FN ook voor andere Europese landen in ontwikkeling is.

De toestellen lijken dus inderdaad te bestaan, en onder meer bestemd voor Europa en Nederland. Maar: onder welke naam dan? Zien we na de Galaxy A8 (2018) straks dus ook een Galaxy A6 (2018) opduiken? Hoewel dit niet logisch lijkt, heeft Samsung die naam al lang geleden vast laten leggen.

De Galaxy A6 zou dus de laatste naam in de A-serie zijn die Samsung lang geleden registreerde, en tot nu toe niet uitgebracht werd. Bovendien zagen we in de Europese A-serie die jaar alleen de Galaxy A8 (2018). Er is dus nog wel degelijk ruimte voor een compacter model, die de A3 (2017) kan opvolgen.

Al met al durven we nog niet met zekerheid te stellen dat Samsung aan de Galaxy A6 (2018) werkt, maar de eerste tekenen zijn er. Wie nog hoopt op een Galaxy S9 Mini ziet de kans op dat toestel hiermee helaas wel kleiner worden. Natuurlijk, Samsung zou een S9 Mini met modelcode SM-A600FN kunnen uitbrengen, maar daarvoor is de hardware toch echt té bescheiden. En andere signalen dat aan een kleine versie van de Galaxy S9 zijn er helaas niet.

Voor de volledigheid hebben we ook nog overwogen of we hier een eventuele Galaxy X zien. Echter, daarvoor lijkt de hardware ons simpelweg te bescheiden – zie bovenstaande benchmark, met Samsung's Exynos 7870 processor.

Rest ons niks anders dan af te wachten. Mogelijk komen we binnenkort meer te weten over de toestellen – hoe ze ook mogen heten, straks.