Vernieuwde certificatie: Android Oreo voor de Galaxy Tab S3 nadert

De update naar Android 8.0 Oreo voor de Galaxy Tab S3 komt nu snel dichterbij. Die conclusie valt te trekken op basis van de Wi-Fi certificatie die het apparaat kreeg met de nieuwe software.

Begin februari konden wij voor het eerst echt bevestigen dat Samsung werkt aan de Android 8.0 update voor de Galaxy Tab S3. Pas geleden nog dook een eerste datum op voor de uitrol van de update: mei. Deze datum lijkt nu nog plausibeler, nu de apparaten ook de nodige certificeringsprocessen doorlopen.

Galaxy Tab S3 Android 8.0 update nadert

Bij de Wi-Fi Alliance blijken zo'n beetje alle verschillende Galaxy Tab S3 modellen getest te zijn met Android 8.0 (bv. PDF). Dit is een gebruikelijk stap opweg naar de uitrol van een grote update van de software van een smartphone of tablet. Hoewel er van een dergelijke certificatie geen verdere releasedatum valt af te leiden, weten we in ieder geval dat Samsung er nu wel zo'n beetje klaar voor is. Vaak volgt de start van een update inderdaad binnen enige weken, wat in dit geval min of meer overeen kan komen met een uitrol in de mei.

Wat de Android Oreo update zoal naar de Galaxy Tab S3 zal brengen weten we nog niet. Er lekten nog geen vroege testversies uit van de software, tenslotte. Uiteraard zullen we ons best doen om voor de update al een preview van de Android 8.0 op het apparaat te maken. Wij zijn onder meer benieuwd hoe de Samsung Experience 9.0 interface zich laat vertalen naar een tabletscherm, én of de S Pen stylus nog wat nieuwe kunstjes leert.

Houd ook ons grote ‘Android-8.0-op-je-Galaxy‘ overzicht in de gaten. Daar houden we bij hoe het er precies voor staat met de uitrol van de update voor de verschillende Galaxy apparaten.

Lees de reacties (2)

  • Ik vraag me af waarom deze tablet na een jaar nog altijd zo duur is. Nog steeds rond de 500 en 600 euro. Ik blijf mijn oude Tab S nog wel even gebruiken.

    • Mijn tab S was helaas stilgevallen, dus toen toch maar een tab s3 gekocht. 1e wat mij opvalt......de snelheid is eigenlijk minder dan van mijn overleden tab s :-(

Gerelateerde artikelen