Samsung Galaxy J8 (2018) gecertificeerd met Android 8.0

Bij de Wi-Fi Alliance duikt vandaag een interessante nieuwe Samsung telefoon op: de SM-J800FN – de vermeende Galaxy J8 (2018). De lancering daarvan nadert dus.

Galaxy J serie uit 2017, die spoedig een opvolger gaat krijgen

Op weg naar de officiële lancering is de Wi-Fi Alliance een vast tussenstop voor nieuwe devices die hun Wi-Fi certificatie moeten krijgen. Een bezoek aldaar is dan ook vaak een teken dat een nieuwe telefoon bijna klaar is voor de onthulling. En nu maart langzaam op zijn einde komt, nadert ook de lancering van de nieuwe Galaxy J-serie. Althans, van een model.

Galaxy J8 (2018) met Android 8.0

Het is nog niet zolang geleden dat wij een Samsung telefoon op het spoor kwamen met modelcode SM-J800FN. Het lijkt logisch dat het hier gaat om een Galaxy J8 (2018), afgaande op Samsung's recente naamgevingslogica. Toen al konden we direct bevestigen dat ook een Nederlandse variant in de maak is – en nu lijkt hij bijna klaar voor de start.

De certificatie zelf (PDF) verklapt geen details over het toestel. Het enige zinvolle detail dat bevestigd wordt is – zoals gebruikelijk – de versie van het besturingssysteem waarop het toestel draait. In dit geval is dit Android 8.0 Oreo.

Release, specs

Eerder al kwamen we een aantal specificaties te weten van de J8 (2018). Zo draait het toestel op Samsung's Exynos 7880 processor, en heeft vermoedelijk 3GB werkgeheugen.

De verwachting is dat Samsung de telefoon later dit voorjaar lanceert. Ergens in de zomer ligt het toestel dan in de winkels. Mogelijk krijgt de nieuwe J8 – net als de A8 – een ‘Infinity' design, zonder home toets aan de voorkant. Dit zou dan de voornaamste reden zijn voor de nieuwe naamgeving van de J-serie. Dit bleek het geval bij de Galaxy A8 (2018), tenslotte.

Galaxy J8 Plus (2018)

Bovendien bleek vorige week nog dat Samsung ook aan een mogelijke Galaxy J8 Plus (2018) werkt, met modelcode SM-J805FN. Deze is nog niet bij de Wi-Fi Alliance opgedoken, al zal dat wel spoedig gebeuren. Dat toestel heeft ook de Exynos 7870 processor, maar krijgt mogelijk 4GB RAM. Ook van deze J8 Plus (2018) is een Nederlandse versie in de maak.

Gerelateerde artikelen