Naam en komst Galaxy A6 bevestigd door Bluetooth certificatie

Een Bluetooth certificatie bevestigt dat Samsung inderdaad van plan is een Galaxy A6 te lanceren. Tot nu toe bleef de naam van het al eerder gespotte toestel onzeker.

Nog geen twee weken geleden ontdekten wij dat Samsung werkt aan een toestel met de modelcode SM-A600FN. Hoewel het voor de hand ligt, zien we nu pas bevestigd dat dit toestel inderdaad Galaxy A6 zal heten.

Komst Galaxy A6 bevestigd

In de database van de Bluetooth SIG duikt namelijk deze SM-A600FN op. En zoals destijds ook met de Galaxy A8 (2018) het geval was, wordt ook nu de ‘echte' naam van het toestel vermeld. Het gaat inderdaad om de Galaxy A6. Wat de toevoegin ‘VN SEV' precies betekent is dan weer minder helder.

Eerder konden wij niet alleen bevestigen dat Samsung met dit toestel bezig is, maar ook een aantal belangrijke specificaties. Zo is de Galaxy A6 uitgerust met Samsung's eigen Exynos 7870 processor, en 3GB werkgeheugen. De software is gebaseerd op Android 8.0.0. Veel meer details ontbreken nog, al bevestigt het Bluetooth certificaat dat het toestel Bluetooth versie 4.2 ondersteund. De – vermoedelijke – grotere Galaxy A8 (2018) kan wel met Bluetooth 5.0 overweg.

En dan is er natuurlijk nog een andere belangrijke vraag die wij eerder al beantwoorden. De Galaxy A6 lijkt inderdaad naar Nederland te komen. Althans, software voor een Nederlandse toestelversie is in onwikkeling. Bovendien lijkt de A6 verzegeld te gaan worden door een Galaxy A6 Plus, met modelcode SM-A605FN en 4GB RAM. De naam van deze toestelversie is op dit moment nog niet bevestigd.

Begin dit jaar gooide Samsung haar A-serie flink overhoop, toen er geen Galaxy A5 (2018) uitkwam, maar wel een A8 (2018). Op dezelfde manier zal de A6 mogelijk uitkomen in plaats van een Galaxy A3 (2018), getuige de relatief bescheiden specificaties.

Lees de reacties (1)