Samsung gaat Galaxy S9 lanceren in augmented reality, releasedatum wederom bevestigd

Samsung zal de Galaxy S9 en S9 Plus niet alleen op een podium aan de wereld tonen. Ook in augmented reality kun je ‘m straks direct zelf bekijken. Daarnaast zien we de vermoedelijke Galaxy S9 releasedatum opnieuw voorbij komen.

Speciaal voor haar aankomende Unpacked evenement – zondag a.s. – lanceerde Samsung een tijdje terug de Unpack 2018 app. Wie deze al uitprobeerde, kwam er al achter dat het scannen van een Samsung logo informatie oproept over het Unpacked evenement. Dat was en is een vrij saaie ‘feature'. Maar: straks doet de app beduidend meer. Wat precies, is nu ook al te zien.

Galaxy S9 lancering in AR

Op het XDA forum is de Unpacked 2018 app alvast opengeschroefd. Eruit kwamen complete AR-modellen van de Galaxy S9, die je straks in AR – augmented reality – zelf kunt bewonderen. Niet dat er nog veel verrassends ze zien is, nadat we maandag de toestellen ook al voor de zoveelste keer in volle glorie zagen.

Wie nog twijfeld ziet nu wederom bevestigd dat de Galaxy S9 ook in het paars te koop zal zijn. Ook het nieuwe speakerdesign in de onderrand is zichtbaar. Deze vormt samen met de speaker boven het scherm de stereo set. Een Bixby knop is aanwezig, en de vingerafdruksensor zit onder de cameramodule. Maar ook een ander ding wordt opnieuw duidelijk: de Galaxy S9 lijkt heel sterk op de Galaxy S8 – al laten we in het midden of dit positief of negatief is.

Straks, tijdens het Unpacked evenement op zondag kun je ongetwijfeld zelf de Galaxy S9 ook van alle kanten bekijken. Download de Unpacked 2018 app op jouw toestel, en – gokje – richt hem tegen die tijd op de livestream van het evenement.

Releasedatum

Het Unpacked 2018 vindt aanstaande zondag 25 februari plaats in Barcelona. Je kunt de 5,8 inch Galaxy S9 en 6,2 inch S9 Plus direct daarna al bestellen – de verwachte adviesprijzen liggen respectievelijk rond de € 899,- en € 999,-. De uiteindelijk releasedatum zelf is vermoedelijk 16 maart. Dat wordt vandaag nog eens bevestigd door bronnen in Zuid-Korea. Wel verwachten wij dat iedereen die een toestel pre-ordert, deze mogelijk al enige dagen vóór die datum thuisgeleverd zal krijgen.

Wil jij van ons een mailtje ontvangen wanneer de Galaxy S9 daadwerkelijk in Nederland arriveren? Meld je dan aan voor onze notificatieservice:

[newsletters_subscribe list=”9″]