Benchmark bevestigt details Galaxy Tab S4: 16:10 display, Android 8.0.0

Een nieuwe vermelding in een browsertest bevestigd recente informatie over een aankomende Samsung Galaxy Tab S4. De tablet heeft inderdaad een scherm met een beeldverhouding van 16:10.

Nog maar een paar dagen geleden doken specificaties op van een Samsung tablet met modelcode SM-T835. Logischerwijs zou dit duiden op de komst van de Galaxy Tab S4. Echter, een paar opvallende eigenschappen zaten ons daar niet lekker – maar worden nu ergens anders bevestigd.

Galaxy Tab S4 met 16:10 display

In 2014 lanceerde Samsung haar eerste generatie Galaxy Tab S, met AMOLED scherm. Deze had een beeldverhouding van 16:10. Vanaf de Tab S2 ging het roer om, en koos Samsung voor een beeldverhouding van 4:3. Die lijn werd doorgezet in de Galaxy Tab S3. Echter, met de Tab S4 gaat Samsung weer terug naar de roots, zo bevestigt de HTML5Test database.

Daarin is de SM-T835 te vinden met een schermresolutie van 800 bij 1280 pixels. Dit zegt niets over het daadwerkelijke aantal beeldpunten, maar wel over de beeldverhouding: inderdaad, 16:10. Samsung lijkt daarmee dus weer te kiezen voor een tablet waarop je voornamelijk films kijkt. Op de huidge 4:3 Galaxy Tab modellen zit je tegen nogal veel zwarte rand te staren als je een film op het formaat 16:9 kijkt.

Verder verklapt de test ook nog dat de Tab S4 op Android 8.0.0 draait, maar daarover hoeft inmiddels niemand meer verrast te zijn. Wel zou je dit kunnen interpreteren als een voorzichtig teken dat Samsung het apparaat nog in de eerste helft van dit jaar wil lanceren. Galaxy's die in de tweede helft van het jaar komen zijn mogelijk voorzien van Android 8.1 – denk: Galaxy Note 9. Dat, althans, is hoe Samsung verschillende Android versies uitbracht in 2017. Maar hij is en blijft koffiedik kijken, voor nu.

Verder blijven details over de Tab S4 nog schaars. De tablet draait vermoedelijk dus op een Snapdragon 835 processor van Qualcomm, en heeft een schermdiagonaal van 10,5 inch. Er is 4GB werkgeheugen aan boord, én 64GB opslag. Of hij wederom een S Pen stylus standaard meekrijgt – zoals de Tab S3 – valt nog niet te zeggen.