Galaxy S9 en S9 Plus op de thee bij de FCC

Samsung heeft nu al de aankomende Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus op visite gestuurd bij de Amerikaanse FCC. De toestellen nemen zo een belangrijke horde op weg naar de commerciële release in 2018.

Voordat een smartphonemaker een nieuwe telefoon uit kan brengen, zijn er allerlei instanties die hun oordeel moeten vellen over het nieuwe apparaat. Een van deze instanties is de Amerikaanse FCC, die test of alle communicatiekanalen wel aan de nodige wettelijke eisen voldoen. Zowel de Galaxy S9 en S9 Plus zijn daar nu alvast goedgekeurd.

Galaxy S9 (Plus) bij de FCC

In database van de FCC zijn gisteren zowel de internationale Galaxy S9  (SM-G960F) als de S9 Plus (SM-G965F) toegevoegd – zie HIER en HIER. Zoals tegenwoordig gebruikelijk bij dit soort ‘high profile' toestellen, komen we geen details te weten, op de open deur na dat de batterij niet handmatig te verwisselen is.

Al met al volgt deze keuringsronde netjes op tijd voor een lancering vroeg in 2018. Vooralsnog zijn het de internationale Galaxy S9 modellen die door FCC beoordeeld zijn. Amerikaanse of overige Aziatische modellen zijn op dit moment nog niet te vinden in de database.

Specs en release

Van de Galaxy S9 en S9 Plus weten we nu al dat ze respectievelijk een 5,8 en 6,2 inch scherm zullen. Qua uiterlijk zullen de toestellen dan ook amper afwijken van de huidige Galaxy S8 generatie. De kleinere S9 krijgt een enkele camera aan de achterkant, en mogelijk 4GB geheugen. De grotere S9 Plus lijkt wel een dual camera te krijgen – denk: Galaxy Note 8 – en 6GB RAM.

Veder zullen de toestellen in Europa op Samsung eigen 10 nanometer Exynos 9810 processor draaien. Vanaf de release hebben ze bovendien Android 8.0 Oreo aan boord.

De lancering wordt aan de vooravond van het Mobile World Congress in Barcelona verwacht, eind februari. De verwachting is dat beide Galaxy S9 modellen vervolgens al eind maart in de winkels kunnen belanden. Wil jij van ons een mailtje ontvangen zodra de toestellen in Nederland arriveren? Schrijf je dan in voor onze emailnotificatie:

[newsletters_subscribe list=”9″]