Galaxy S6 Edge Plus krijgt update met december patch

Als eerste in de Galaxy S6 serie, is het de Galaxy S6 Edge Plus die de beveiligingspatch van december krijgt. Voor de unbranded toestelversie staat deze update vanaf nu klaar.


Voor de gehele Galaxy S6 serie rolt de december patch al ergens in Europa uit. In Nederland is het, zoals wel vaker, de S6 Edge Plus die de nieuwe update als eerste krijgt.

Galaxy S6 Edge Plus december update

Voor de grootste broer van de S6 serie rolt momenteel in Nederland een update met firmwareversie G928FXXS3CQL5 uit. Sinterklaas heeft ‘m zelf gebouwd, getuige de builddatum van 5 december. Los van de flauw grappen, brengt de update dus voornamelijk één ding naar het toestel: de beveiligingspatch van de maand december.

Zoals altijd, bevat deze een aantal fixes die de beveiliging van het toestel verbeteren. Google zelf bracht deze maand 66 fixes uit voor het Android besturingssysteem zelf. Naast de patch van Google, bevat deze update ook nog verbeteringen die Samsung voor haar eigen software toevoegde. Om precies te zijn 10 fixes zijn er speciaal voor de eigen interface en applicaties.

Beschikbaarheid

Op dit moment is de update te downloaden op de unbranded Galaxy S6 Edge Plus. Je telefoon begint vanzelf met de download, maar je kunt ‘m ook zelf laten zoeken. Ga hiervoor via Instellingen naar het menu item Software-update. Tik bovenaan de lijst op Updates handmatig downloaden, om de download direct te starten – mits beschikbaar, natuurlijk.

Dezelfde update zal vermoedelijk op korte termijn ook beschikbaar komen voor T-Mobile en Vodafone's branded toestellen. Hetzelfde geldt voor de andere modellen in de S6-serie. Ook deze krijgen in de loop van de komende weken nog de december patch.

Heb jij deze update al op jouw Galaxy S6 (Edge/Plus) geïnstalleerd? Zijn er nog andere opvallende veranderingen? Doe gezellig, en deel hieronder jouw ervaringen!

(Dank voor de heads up, Erik!)

Lees de reacties (1)

  • Ik heb een vraag want bij de s8 heb je edge ligtnhing bij de s6 edge ook maar als je bij de s8 een bericht krijgt kan je instellen dat de edge verlicht word bijvoorbeeld bij een wathsappje maar dat kan de s6 edge niet. Krijgt de s6 edge dat ook?