Tip voor je grote Galaxy: bediening met één hand

De Galaxy S8, S8 PlusGalaxy Note 8 en Galaxy J7 (2017) zijn géén kleine telefoons. Dat is prima. Maar soms wil je gewoon even de complete interface binnen het bereik van je duim. Dan is er de stand Bediening met één hand.

samsung-galaxy-s8-note-8-bediening-met-een-hand-modus-1024x758 Tip voor je grote Galaxy: bediening met één hand

De laatste jaren zijn telefoonschermen flink gegroeid – zeker sinds de komst van Samsung’s Galaxy Note serie. Echter, de evolutie van de gemiddelde hand verloopt anders, en aanzienlijk trager. Tot de menselijke duim zich middels natuurlijke selectie heeft aangepast, bieden telefoonmakers zoals Samsung een speciale modus Bediening met één hand. Voor de goede orde: dit snufje zit ook op andere Galaxy telefoons, dus schroom niet als je geen van bovengenoemde modellen hebt, en lees ook verder.

Galaxy S8 / Note 8 met één hand bedienen

Standaard, echter, staat de Bediening met één hand feature van je Galaxy S8 of Note 8 uitgeschakeld. Inschakelen doe je als je via Instellingen naar het kopje Geavanceerde features gaat. Zet de ‘schakelaar’ aan bij de optie Bediening met één hand, en tik op Gebaar om te kiezen hoe je de modus activeert.

Vervolgens kun je ervoor kiezen om de eenhandige modus te activeren door schuin omhoog te vegen vanuit een onderhoek van het scherm. Of je verkleint het scherm door drie keer op de virtuele Home knop te drukken. Welke je handiger vindt merk je het snelste als je beide mogelijkheden gewoon even uitprobeert.

Als de Bediening met één hand stand actief is, kun je direct naar de bijbehorende instellingen door op het tandwieltje te tikken. En wie linkshandig is, kan het venster natuurlijk ook aan de andere kant van het scherm zetten met het ‘pijltje’. Tik op een leeg deel van het scherm – buiten het venster – om de interface weer schermvullend te maken.

Gebruik jij deze stand wel eens? Als eigenaar en gebruiker van grote handen is deze stand voor ondergetekende geen noodzakelijke feature. Maar mogelijk is het voor jou wel degelijk een fijn snufje.

Vergeet natuurlijk ook niet meer Galaxy S8 of Galaxy Note 8 tips te checken. Mogelijk steek je er nog iets van op 😉 .

Beste Galaxy S8 en S8+ deals per provider

Praat mee