Google’s ARCore brengt AR naar de Galaxy S8 en Note 8

Google en Samsung slaan de handen ineen om ARCore naar de Galaxy S8 en Galaxy Note 8 te brengen. Dit is Google's augmented reality platform.

Samsung heeft met de Gear VR zelf natuurlijk een interessant VR – virtual reality – platform in handen. Toch werken de Zuid-Koreanen ook samen met Google. Niet alleen is de Galaxy S8 compatible met Daydream – Google's VR headset, die niet hier verkrijgbaar is – maar ook op het gebied van augmented reality liggen er nu concrete plannen.

ARCore op de Galaxy S8 en Note 8

Naast VR is AR – augmented reality – sterk in opkomst. Google heeft daar ook een eigen platform voor: ARCore. Op haar Developer Conference laat Samsung weten samen met de zoekgigant ARCore ook naar de Galaxy S8 en Galaxy Note 8 te willen brengen. Dit moet op termijn toffe toepassingen opleveren die je dus ook op je topmodel Galaxy kunt gebruiken.

Samsung voegt er expliciet aan toe hier een rol voor Bixby te zien, waarvan gisteren versie 2.0 werd gelanceerd. Bixby aparte visuele onderdeel, Bixby Vision, moet mee gaan helpen het beeld dat de camera van de S8/Note 8 opneemt te interpreteren. Hier bovenop kan ARCore dan haar AR toepassingen toevoegen, zodat je straks de gekste dingen kunt zien gebeuren op het scherm van de telefoon – bovenop de normale wereld, dus.

Odyssey

Samen met Microsoft lanceerde Samsung kort geleden ook al de Mixed Reality headset Odyssey. Deze brengt AR op een nog hoger niveau, want met een complete nieuwe headset. Helaas is inmiddels ook duidelijk dat deze niet naar Europa gaat komen. Wie zit te springen om toffe AR toepassingen op zijn of haar Galaxy S8 zal het dus echt moeten hebben van de nieuwe samenwerking met Google.

Wanneer je de eerste hierop gebaseerde apps daadwerkelijk kunt installeren op jouw Galaxy, is nog niet bekend. Zo gaat dat, tenslotte, met aankondigingen op conferenties die voor softwareontwikkelaars bestemd zijn.