Oreo komt: Samsung bereidt haar apps voor op Android 8.0

Dat Samsung werkt aan de Android 8.0 Oreo update voor de Galaxy S8 is alweer even bekend. De Zuid-Koreanen zijn nu ook begonnen met het voorbereiden van haar eigen applicaties, zo blijkt.

Het uitbrengen van een grote Android update is een hoop werk voor een telefoonmaker als Samsung. Niet alleen moet de nieuwe software voor de verschillende toestellen die de Android 8.0 Oreo update krijgen worden aangepast. Ook voor de eigen applicaties moeten de nodige voorbereidingen worden getroffen. Ook deze geven dus een aardige indicatie van de voortgang van de ontwikkeling van de Oreo update.

Samsung apps voorbereid op Oreo

Hoewel niet beschikbaar in Nederland, is de app van de Samsung Pay betaaldienst die als eerste bijgewerkt wordt. Gebruikers in Zweden melden dat hun versie van de applicatie bijgewerkt wordt. De belangrijkste wijziging: ondersteuning voor Android 8.0 Oreo. Het is daarmee in feite het allereerste ‘Galaxy-onderdeel' dat klaar is voor de nieuwste versie van het besturingssysteem.

Natuurlijk is Android 8.0 zelf nog niet klaar voor gebruik. Samsung test weliswaar de Galaxy S8 met Oreo, maar het wachten is op de lancering van het officiële beta-programma. Net als in voorgaande jaren, komt deze dit keer naar de Galaxy S8. Een beperkt aantal gebruik(st)ers kan dan Android 8.0 op hun S8 (Plus) uitproberen. Tijdens deze test worden op basis van verzamelde gegevens bugs gefixt en prestaties verder geoptimaliseerd. Als de update uiteindelijk voor het grote publiek beschikbaar komt, werkt alles direct naar behoren – althans, dat is het idee.

Wanneer deze beta-test en de uiteindelijke update naar de Galaxy S8 komen is – jaja – niet bekend. Mogelijk gebeurt dit nog voor het einde van het jaar. Dat er nu al bijgewerkte applicaties opduiken stemt ons hoopvol, al is een slag om de arm altijd verstandig.

Of en hoe je straks kunt deelnemen aan het beta-programma, lees je bij ons natuurlijk zodra we daar meer over weten. In vorige jaren was deelname gebonden aan toestellen uit bepaalde landen. Of het dit jaar wederom zo is, of anders – denk aan de nieuwe multi-CSC firmwares van de Galaxy S8 – moet nog blijken.

Lees de reacties (3)

  • Hopelijk zal na de update mijn S8+ compatibel worden met de librelink app. Daar ik diabeet ben, is dit de belangrijkste app die op mijn smartphone moet staan. U begrijpt mijn ontgoocheling toen ik de S8+ in gebruik wilde nemen. Gelukkig werkt mijn oude HTC m7 nog .......

    • Edit: gecheckt, app is inderdaad niet op de S8+ te installeren. Note 8 wel, gek genoeg.