Samsung Galaxy S8 krijgt update met mei patch, bugfixes – update: S8+ nu ook

De Samsung Galaxy S8 mei update wordt op dit moment uitgerold. Deze brengt een nieuwe beveiligingspatch, en een aantal andere bugfixes. Update: ook voor de grotere Galaxy S8 Plus is de update inmiddels beschikbaar (dank, Jeroen).

Op dit moment staat voor de Galaxy S8 (Plus) een nieuwe update klaar. Firmwareversie G950FXXU1AQEB/G955FXXU1AQEB brengt onder meer de beveiligingspatch van de maand mei. Daarin zijn 54 verbeteringen voor de beveiliging te vinden die Google uitbracht. Ook Samsung doet een duit in dit zakje. Elf fixes voor haar eigen softwareaanpassingen zitten ook in het pakket.

Verder valt in de informatie bij de update te lezen dat ook een aantal ander punten worden aangepakt. Zo worden de Bluetooth-verbinding en de stabiliteit verbeterd, al is niet exact duidelijk hoe Samsung dit bedoelt. Ook zou de stabiliteit van de SD-kaart – mits aanwezig – beter zijn na deze update. Niet bij naam genoemd zijn de overige, minder specifieke verbeteringen en bugfixes. De prestaties van de Galaxy S8 (Plus) worden ook geoptimaliseerd, evenals sommige features.

Galaxy S8 mei update installeren

De update die voor de Galaxy S8 (Plus) wordt uitgerold is niet bepaald klein. Het complete pakket is meer dan 600 MB groot, waardoor downloaden via een Wi-Fi verbinding aangeraden wordt. Heb jij nog geen automatische melding dat deze update klaar staat? Check dan zelf via Instellingen en Software-update. Tik daar op Updates handmatig downloaden om te kijken of je ‘m al kunt krijgen.

Op dit moment is de update al beschikbaar op de unbranded (niet bij een provider gekochte) Galaxy S8 en S8 Plus. Bij de vorige updates volgden de branded toestelversies van Vodafone en T-Mobile ook binnen enige dagen. Hopelijk is dat nu ook weer het geval.

Heb je deze update al op jouw Galaxy S8 (Plus) geïnstalleerd? Wat ben jij verder nog voor veranderingen tegengekomen? Deel hieronder jouw eigen ervaringen met de nieuwe software. En houdt ons ook in de toekomst in de gaten, voor meer nieuws over Galaxy S8 updates.

Lees de reacties (12)

  • Ik heb begrepen van Samsung dat er ook een update voor de camera aan komt en dat zal hier ook wel bij zitten. Ik heb problemen met af en toe wil de camera niet scherp stellen.

  • Ik heb de update zonder problemen geinstalleerd. Verder is mij nog niets bijzonders opgevallen. Mijn S8+ werkt nog steeds super!

  • Nog steeds niets, nikt OTA en niks via Samsung Switch... Gelukkig heb ik al een s8+. De s6 edge plus draait nog steeds op Marshmellow met een beveiligingsupdate van januari. Terwijl ik in een nieuw nieuwsbericht zie staan dat de Note 4 een beveiligingsupdate van mei heeft

    • Dit ging eigenlijk over de s6 edge+ update. Verkeerd geplaatst.. Maar alsnog ruk haha

  • Heb sinds de update voor de S8+ last van vertraagde notificatie op de apps..Met Facebook krijg ik een melding, dan een tijd later verschijnt pas het aantal op de snelkoppeling. Als ik heb gekeken blijft het aantal nog een tijd op de snelkoppeling staan. Na ongeveer een minuut verdwijnt dan pas weer het aantal op de snelkoppeling. Dit gebeurd bij alle apps die notificatie via de snelkoppeling geven. Vandaag een harde reset gedaan en alles opnieuw er opgezet maar dit verhielp helaas niet het probleem, is gewoon nog aanwezig.

1 2