Samsung Galaxy (S7, S6, A5, etc.) tip: stel je persoonlijke audioprofiel in (Adapt Sound)

Samsung biedt al jaren de mogelijkheid om op haar Galaxy toestellen een persoonlijk audioprofiel in te stellen – onder de naam Adapt Sound, heet het snufje, dat best de moeite waard is.

samsung-galaxy-s7-s6-tip-persoonlijk-audio-profiel-adapt-sound Samsung Galaxy (S7, S6, A5, etc.) tip: stel je persoonlijke audioprofiel in (Adapt Sound)

Ooit begon Adapt Sound als feature op high-end Galaxy telefoons, maar inmiddels is vinden we ‘m niet alleen terug op de Galaxy S7Galaxy S7 Edge en andere S modellen, maar ook in de Note serie, de Galaxy A serie, én op recente J toestellen zoals de J3 (2016) en de Galaxy J5. Of met andere woorden: in iedere Galaxy telefoon, ongeacht prijsklasse.

Wat is Adapt Sound?

Adapt Sound is in feite een gepersonaliseerde equalizer, waarvan de instellingen bepaald worden aan de hand van je eigen gehoor, en de koptelefoon die je gebruikt. Daarbij kunnen linker en rechter audiokanaal apart worden aangepast, als dit tot betere resultaten leidt.

samsung-galaxy-tip-adapt-sound Samsung Galaxy (S7, S6, A5, etc.) tip: stel je persoonlijke audioprofiel in (Adapt Sound)

Hoe stel je Adapt Sound in?

Om jouw persoonlijke audioprofiel op je Galaxy S7 of andere recente Galaxy smartphones in te stellen, ga je in de Instellingen naar het item Geluiden en trillen (of Geluiden en meldingen, afhankelijk van model en Android versie). Kies vervolgens de optie Geluidskwal. en -effecten, waar je bovenaan Adapt Sound vindt.

samsung-galaxy-s7-s6-a5-j5-tip-persoonlijk-audio-profiel-adapt-sound Samsung Galaxy (S7, S6, A5, etc.) tip: stel je persoonlijke audioprofiel in (Adapt Sound)

Op sommige Galaxys (Galaxy S5, Note 4) vind je Adapt Sound via Samsung’s Muziek app. Tik in die app rechtsboven op de drie puntjes, en kies Instellingen. In dit menu is vervolgens Adapt Sound alsnog te vinden.

samsung-galaxy-s5-note-4-tip-persoonlijk-audio-profiel-adapt-sound Samsung Galaxy (S7, S6, A5, etc.) tip: stel je persoonlijke audioprofiel in (Adapt Sound)

Hoewel de Adapt Sound app er niet op iedere Galaxy exact hetzelfde uitziet, werkt deze wel overal in grote lijnen hetzelfde. Het idee is als volgt: zoek een beetje een rustig plek op, en plug de koptelefoon in die je gebruikt om muziek te luisteren op je telefoon. Adapt Sound schotelt je nu een serie piepjes voor – hoog, laag, links, rechts – waarvan je iedere keer moet aangeven of je deze wel of niet hoort.

samsung-galaxy-s7-s6-a5-j5-tip-persoonlijk-audio-profiel-adapt-sound-instellen-1024x441 Samsung Galaxy (S7, S6, A5, etc.) tip: stel je persoonlijke audioprofiel in (Adapt Sound)

Let op: schroom niet om aan te geven dat je een piepje niet hoort. Adapt Sound zoekt juist naar de grenzen van jouw gehoor en koptelefoon, zodat het geluid geoptimaliseerd kan worden aan jouw behoefte.

samsung-galaxy-s5-note-4-tip-persoonlijk-audio-profiel-adapt-sound-instellen Samsung Galaxy (S7, S6, A5, etc.) tip: stel je persoonlijke audioprofiel in (Adapt Sound)

Bij de vraag naar je voorkeursoor (op sommige Galaxys) geef je aan welk oor je gebruikt als je bijvoorbeeld telefoongesprekken voert met één oortelefoon in je oor. Tot slot kun je, als je klaar bent met de piepjes, naar een voorbeeld luisteren en zo het verschil horen tussen muziek zonder en muziek mét Adapt Sound. Mocht je niet tevreden zijn, of de instellingen willen aanpassen – als je bijvoorbeeld een nieuwe koptelefoon hebt – kies je hier opnieuw Geluid aanpassen.

Andere geluidsopties

Afhankelijk van welke Galaxy jij hebt, kom je in het Geluidskwal. en -effecten menu nog meer opties tegen zoals SoundAliveUHQ-upscaler of Tube Amp Pro. Wat ons betreft zijn dit beduidend minder zinnige extra’s – nep-surroundsound, nep-hogere-geluidskwaliteit, en een nep-buizenversterker – maar omdat smaken verschillen kan het wel degelijk de moeite zijn om ze eens uit te proberen.

Beste Galaxy S7 aanbiedingen per provider:

Galaxy S7

S7 Edge

Reacties

  1. Erik Rommers zegt

    Beste,

    Het is heel fijn dat Samsung komt me Adapt sound. Mijn vrouw en ik kampen echter met een heel ander probleem, namelijk het feit dat tijdens het luisteren naar muziek op de Samsung S6 met behulp van oortjes plots het muziekvolume terugzakt naar 0. Soms is dit pas na een uur, soms al na 10 minuten. Heb al van alles geprobeerd, maar nog zonder resultaat. Frappant, had dit al bij vorige toestel Samsung Galaxy S3 mini en nu dus op de S6 ook.

Praat mee