Nederlandse Galaxy Tab S2 begint nu ook aan Android 7.0 Nougat update (16 mei: meer modellen)

De uitrol was een paar weken geleden al begonnen, en nu beginnen ook Nederlandse Galaxy Tab S2 varianten aan de update naar Android 7.0 NougatUpdate 16 mei: inmiddels is de update ook van start voor de Tab S2 8.0 met modelcode SM-T710/713 en nog meer 9,7 inch versies (dank, Kees!).

In ons land rolt op dit moment een update uit voor de Galaxy Tab S2 9.7 met 4G verbinding (SM-T815) en de Tab S2 VE met Wi-Fi verbinding (SM-T813). Firmwareversies XXU2CQCL en XXU2BQD3 – respectievelijk – brengen naast nieuwere security patches ook Android 7.0 Nougat naar de tabletvarianten. Update: voor de SM-T819 staat XXU2BQD1 klaar, terwijl voor de SM-T810 en de 8 inch SM-T710 versie XXU2DQCL wordt uitgerold.

Eerder al zagen we dat de update onder meer een opgefriste interface naar de Galaxy Tab S2 brengt, Samsung Cloud en Game Launcher. Het notificatiescherm en de multiwindow feature worden flink vernieuwd.

Inmiddels is de Nougat update dus beschikbaar op bijna alle Tab S2 varianten die hier verkocht zijn – en de rest arriveert waarschijnlijk op korte termijn.

Heb jij deze update al op jouw Galaxy Tab S2 geïnstalleerd? Deel hieronder jouw ervaringen!

(Dank, Martin!)

Lees de reacties (24)

  • Had het al geïnstalleerd via Odin op mijn tab S2 t713. En het werkt perfect!

  • Mijn tablet S2 in Duitsland gekocht en werd daar ook gelijk geupgrade via wifi en werkt perfect. Nu wil ik echter het toetsenbord voorzien van Nederlands(hier in Nederland), maar hij download hier niet. Kan dat? Moet ik nu wachten tot ik weer in Duitsland ben?

    • Hm, in principe moet je een Nederlandse toetsenbord gewoon kunnen instellen. Daarvoor hoef je zeker niet in Duitsland te zijn, dat staat daar compleet los van. Begrijp ik goed dat je in feite wel de juiste instellingen hebt gevonden, maar dat alleen het downloaden niet lukt?

      • Klopt. Als ik Nederlands wil instellen gaat hij dat eerst downloaden, maar blijft dan hangen.

      • Krijg ik überhaupt wel updates hier in Nederland of moet ik de tablet laten flashen naar de Nederlandse versie?

  • Voor de S2 9.7 wifi (T819) is Nougat nu ook beschikbaar. Zojuist geïnstalleerd en werkt prima.

1 2 3 4
Gerelateerde artikelen