Galaxy Tab S2 begint ook aan Android 7.0 Nougat update – in Duitsland en Italië

Met de komst van de Android 7.0 op de Galaxy Tab S2 begint Samsung’s eerste tablet aan de sprong naar Nougat. Althans, in Duitsland en Italië.

galaxy-tab-s2-android-7-nougat-update-768x1024 Galaxy Tab S2 begint ook aan Android 7.0 Nougat update - in Duitsland en Italië

In Italië is sinds kort een update beschikbaar voor de Galaxy Tab S2 8.0 met 4G verbinding – van de eerste generatie, dus de SM-T715. Firmwareversie XXU2CQCL brengt niet alleen de beveiligingspatch van de maand april, maar zelfs Android 7.0 Nougat met alles erop en eraan. In Duitsland is update er voor de Tab S2 9.7 WiFi – ook van de eerste generatie, SM-T810 – met firmwareversie XXU2DQCL, eveneens incluis de april security patch.

Uit de handleiding van de Galaxy Tab S2 met Android Nougat (Engelstalige PDF) komen we alvast te weten dat de tablets inderdaad de nieuwe interface – ‘Grace UX’ –  krijgen, inclusief een fris design, en features als Samsung Cloud en Game Launcher.

galaxy-tab-s2-android-nougat-grace-ux-1-1 Galaxy Tab S2 begint ook aan Android 7.0 Nougat update - in Duitsland en Italië

Op dit moment is de beschikbaarheid van de Nougat update voor de Tab S2 dus absoluut beperkt. Behalve deze specifieke Duitse en Italiaanse varianten lijkt de update nog nergens anders, en op geen andere versie van de tablet uit te rollen.

galaxy-tab-s2-android-nougat-grace-ux-2 Galaxy Tab S2 begint ook aan Android 7.0 Nougat update - in Duitsland en Italië

De kans is groot dat de start van de update op deze manier deels ook dient als ‘test’. Pas als daar alles goed blijkt te draaien, en overbodige bugs verder zijn aangepakt, zal de update ook in andere landen, en op andere Tab S2-varianten beschikbaar komen. Maar – zoveel is duidelijk – het begin is er dus.

(via)

Galaxy deal tips

Reacties

    • SKAS zegt

      SM-T713 gisteren update melding naar Nougat ontvangen en vandaag geïnstalleerd. Ik heb helaas ook hetzelfde probleem: menu Display –> startscherm en pictogramkaders zijn vergrijsd/ niet benaderbaar. Ik heb van al van alles geprobeerd, maar helaas. Misschien toch maar een mailtje richting Samsung.

  1. SKAS zegt

    SM-T713 gisteren update melding naar Nougat ontvangen en vandaag geïnstalleerd. Ik heb helaas ook hetzelfde probleem: menu Display –> startscherm en pictogramkaders zijn vergrijsd/ niet benaderbaar. Ik heb van al van alles geprobeerd, maar helaas. Misschien toch maar een mailtje richting Samsung.

Praat mee