Mogelijke Samsung Galaxy J7 (2017) gecertificeerd met Android 7.0 Nougat aan boord

Een potentiële kandidaat voor de titel Galaxy J7 (2017) is door de Wi-Fi Alliance gecertificeerd. Opvallend detail: het toestel draait op Android 7.0 Nougat.

galaxy-j7-2017-android-nougat-wifi-cert-1024x782 Mogelijke Samsung Galaxy J7 (2017) gecertificeerd met Android 7.0 Nougat aan boord

Nog niet zo lang geleden dook een toestel op met modelcode SM-J327 – volgens bekende geruchtengoeroe Evan Blass de Galaxy J3 (2017). Nu is een Galaxy met modelcode SM-J727 gecertificeerd bij de Wi-Fi Alliance. Het gaat hier dan dus mogelijkerwijs om een variant van de aankomende Galaxy J7 (2017).

Op zich is dit allemaal niet zo heel erg spannend, maar de documentatie behorende bij de certificatie (PDF) verraadt een opvallend detail: het toestel draait nu al op Android 7.0 Nougat, en zal dat dus ook direct vanaf de release doen. Dit, terwijl aankomende toestellen als de Galaxy A3 (2017) en Galaxy A5 (2017) hun verkoopstart beleven met Android Marshmallow aan boord.

Uiteraard is met dit alles nog niet gezegd wanneer de Galaxy J7 (2017) daadwerkelijk in de winkels zal belanden. Het gecertificeerde model is onderweg naar de Amerikaanse provider Verizon – de V in de volledige modelcode SM-J727V – en de kans is groot dat het Europese model pas over een half jaar of later uit zal komen. Tenslotte gebeurde hetzelfde met de Galaxy J7 (2016), waarvan we een tijd lang dachten dat hij helemaal niet in Europa uitgebracht zou worden.

Galaxy deal tips

Praat mee