Samsung Galaxy S5 Neo krijgt Android Marshmallow update (10 juni: unbranded)

Vrijwel uit het niets (lees: wij zagen ‘m niet aankomen) is daar de start van de update naar Android 6.0.1 Marshmallow voor de Galaxy S5 Neo. Als eerst aan de beurt: Vodafone's branded toestelvariant. Update 8-6: vandaag krijgt T-Mobile's S5 Neo een scheut Marshmallow. Update 10-6: en nu rolt de update dan ook binnen op de 's Neerlands unbranded Galaxy S5 Neo (dank, o.a. Jan-Hendrik!)

De Galaxy S5 Neo stond natuurlijk al lang op de lijst met Galaxys die de Marshmallow update krijgen. De vraag wanneer de update voor dit toestel zou arriveren liet zich maar moeilijk beantwoorden – althans, tot nu. Want iedereen die zijn of haar S5 Neo direct bij Vodafone heeft gekocht met dit toestel kan deze nu updaten naar de nieuwste versie van het Android besturingssysteem, nummertje 6.0.1.

Met deze update komt firmwareversie XXU1BPE2 naar de Galaxy S5 Neo (Vodafone XXU1BPD4, T-Mobile: XXU1BPD3), die hiermee ook de laatste beveiligingspatches krijgt. Uiteraard gaat het hier om een flinke update, dus zorg ervoor dat je voldoende (pakweg 3 GB) vrije ruimte hebt alvorens ‘m te downloaden en installeren. Heb jij wel een Galaxy S5 Neo met Vodafone branding, maar nog geen melding dat de update klaar staat? Check dan zelf via InstellingenToestel-info, en Software-update.

Met de update komen er niet alleen een aantal cosmetische vernieuwingen naar de TouchWiz interface van de S5 Neo, maar ook bijvoorbeeld de Doze functie, die het energieverbruik in de standby-stand verlaagd.

Wanneer deze update naar de unbranded en T-Mobile branded S5 Neo komt, weten we uiteraard nog niet. Hopelijk laten deze, nu de update hier begonnen is, niet lang op zich wachten. Nu ook de unbranded Galaxy S5 Neo de update heeft gekregen, is de uitrol van de Marshmallow update in Nederland voor dit toestel afgerond.

(Dank aan iedereen die het meldde!)

Lees de reacties (37)

  • Vreemd mijn vrouw heeft al sinds 19 mei de MM 6.0.1. update op haar (poolse) mobiel (S5 Neo) staan...

    AP: G903FXXU1BPD3

    CP: G903FXXU1BPD3

    CSC: G903FOXA1BPD3

  • Vandaag de melding gehad, geen Vodafone branded S5 Neo toestel overigens, maar wel een Vodafone abonnement.

  • Ik heb hem gehad de update in Belgie, en blijf er vanaf van deze update, want hij zit nog vol problemen op de s5 neo.
    Problemen die ik heb; onstabiel wifisignaal, onstabiel gps signaal, geen meldingen geven op je email; batterij gaat sneller leeg. Allemaal dingen die ik niet had met de lollypop 5.1.1 die er standaard op draaide.

    • Heb je de telefoon al een keer gereset? Meestal verhelpt dat de meeste problemen.

      • Heb ook problemen met instabiel gsm signaal en haperende muziek.
        Een reset, houdt dat in dat apps opnieuw geinstalleerd moeten worden? Dat is niet te doen met al mijn bedrijfsspecifieke apps.

1 2 3 4
Gerelateerde artikelen