Samsung registreert ‘Artik Bio’ trademark, biosensor modules in aantocht?

Met haar Artik modules timmert Samsung hard aan de weg van het Internet of Things. Uit een merknaamregistratie in de VS valt op te maken dat de huidige modules binnenkort versterking krijgen van collega’s met biologische sensoren.

samsung-artik-bio-tm Samsung registreert 'Artik Bio' trademark, biosensor modules in aantocht?

Eind vorig jaar werd al bekend dat Samsung een eigen Bio Processor ontwikkelt, die begin dit jaar het levenslicht moet gaan zien. Er was sprake van integratie in een smartwatch, maar de nieuwe merknaamregistratie wijst er mogelijk op dat deze tevens in de vorm van aparte modules in de Artik serie verkrijgbaar zullen zijn.

Een voorname functie van de Bio Processor in wearables zou, volgens eerdere informatie, het bijhouden van een ECG – electrocardiogram – zijn, maar zelf identificatie van een persoon aan de hand van de verzamelde gegevens behoort tot de mogelijkheden.

Galaxy deal tips

Praat mee