Dit zit er onder de motorkap van de Galaxy S7 Edge

Na een succesvolle ontleding van de originele Galaxy S7 hebben de jongens en meiden van iFixit nu ook de S7 Edge flink onder handen genomen.

In de video wordt de Galaxy S7 Edge compleet uit elkaar gehaald en beoordeeld op een aantal punten zoals de kwaliteit van de componenten (wat overigens wel goed zit) en hoe gemakkelijk bepaalde onderdelen te vervangen zijn als ze kapot gaan. Vooral bij dit laatste punt scoorden zowel de S7 als de S7 Edge een magere 3 / 10.

De reden hiervoor ligt volgens iFixit vooral bij het feit dat bepaalde componenten op een ‘handige’ manier zijn geplaatst voor het productie process, dus wanneer het toestel voor het eerst in elkaar wordt gezet. Maar er lijkt weinig rekening te zijn gehouden met wanneer een toestel na productie weer uit moet worden gehaald.

Zo moet bijvoorbeeld het complete scherm van het frame worden losgemaakt om een kapotte USB ingang te vervangen. Gezien het feit dat de S7 en S7 Edge nu deels waterproof zijn is het een stuk moeilijker om het scherm los te koppelen dan bij voorgaande modellen.

Benieuwd naar de binnenkant van de S7 (Edge)? Check de video en de plaatjes hieronder!

(bron | via)

Beste Galaxy S7 aanbiedingen per provider:

Galaxy S7

S7 Edge

Praat mee