Unbranded Galaxy S5 Mini krijgt ook update – géén Lollipop (update: T-Mobile idem)

De unbranded Galaxy S5 Mini krijgt vandaag een firmware update die de veiligheid van het toestel verbetert. Opvallend genoeg brengt de update nog géén Android Lollipop naar het toestel. Update 11-2: T-Mobile's S5 Mini krijgt vandaag een vergelijkbare update in ons land. Zie onderaan.

Met veel enthousiasme werd gisteren gereageerd op de komst van Android Lollipop op de Nederlandse Galaxy S5 Mini van Vodafone. En vandaag volgt een update voor de unbranded – niet bij een provider aangeschafte – toestelversie. Echter, hoewel de update met firmwareversie XXU1AOL1 wel verbeteringen in de beveiliging van het toestel brengt, is er géén Android versie 5.1.1 aan boord. Het besturingssysteem van de unbranded S5 Mini blijft daarmee gewoon bij Android 4.4.2.

Deze wat vreemde gang van zaken onderstreept hoe verwarrend Samsung's updateproces kan zijn. Vaak krijgen unbranded toestellen een grote update als eerste, soms zijn het juist de branded varianten. Dat een unbranded telefoon een update krijgt met een oude Android versie, terwijl zijn branded collega daarvoor al een update kreeg naar een nieuwere versie van het besturingssysteem zagen wij ook niet eerder. Dus nu maar duimen dat de sprong naar Android Lollipop voor de unbranded S5 Mini alsnog spoedig volgt.

Update 11 februari: vanaf vandaag wordt ook voor T-Mobile's branded Galaxy S5 Mini een update uitgerold die de beveiliging van het toestel bijwerkt en het Stagefright lek dicht. Maar net als bij de unbranded S5 Mini, brengt deze update nog geen Android Lollipop met zich mee. Deze zal dus ook voor T-Mobile's toestel pas op later datum volgen. Zo blijft Vodafone's toestelversie dus voorlopig de enige die wel een update naar Android 5.1.1 kreeg.

Lees de reacties (15)

  • bij mij nu (18-01-2016) wel de update naar 5.1.1
    duurde erg lang bijna 2 uur
    tot op heden geen problemen

  • mmm... Mijn unbranded s5 mini heeft een paar dagen geleden de kleine update ontvangen... Dus nog geen Lollipop... Helaas na de update alleen maar problemen. Wifi verbinding valt spontaan weg.. Toestel start spontaan uit zichzelf opnieuw op... Goed bezig Samsung!! Hoop dat lollipop snel komt en hiermee ook problemen worden opgelost ipv ontstaan

  • Wanneer komt de update voor t-mobile gebruikers? Mijn toestel loopt namelijk constant vast en misschien helpt een software update.

    • Vandaag rond 16:00 uur kreeg ik op mijn S5 mini van T-mobile de update android 5.1.1. Ongeveer 850mb groot.

  • tot heden heb ik niks ontvangen ik heb de provider (BEN) ook van t-mobile duurt gewoon zo lang

1 2
Gerelateerde artikelen