Unbranded Galaxy S5 Mini krijgt ook update – géén Lollipop (update: T-Mobile idem)

De unbranded Galaxy S5 Mini krijgt vandaag een firmware update die de veiligheid van het toestel verbetert. Opvallend genoeg brengt de update nog géén Android Lollipop naar het toestel. Update 11-2: T-Mobile’s S5 Mini krijgt vandaag een vergelijkbare update in ons land. Zie onderaan.

SM-G800H_GS5-mini_Blue_14 Unbranded Galaxy S5 Mini krijgt ook update - géén Lollipop (update: T-Mobile idem)

Met veel enthousiasme werd gisteren gereageerd op de komst van Android Lollipop op de Nederlandse Galaxy S5 Mini van Vodafone. En vandaag volgt een update voor de unbranded – niet bij een provider aangeschafte – toestelversie. Echter, hoewel de update met firmwareversie XXU1AOL1 wel verbeteringen in de beveiliging van het toestel brengt, is er géén Android versie 5.1.1 aan boord. Het besturingssysteem van de unbranded S5 Mini blijft daarmee gewoon bij Android 4.4.2.

Deze wat vreemde gang van zaken onderstreept hoe verwarrend Samsung’s updateproces kan zijn. Vaak krijgen unbranded toestellen een grote update als eerste, soms zijn het juist de branded varianten. Dat een unbranded telefoon een update krijgt met een oude Android versie, terwijl zijn branded collega daarvoor al een update kreeg naar een nieuwere versie van het besturingssysteem zagen wij ook niet eerder. Dus nu maar duimen dat de sprong naar Android Lollipop voor de unbranded S5 Mini alsnog spoedig volgt.

Update 11 februari: vanaf vandaag wordt ook voor T-Mobile’s branded Galaxy S5 Mini een update uitgerold die de beveiliging van het toestel bijwerkt en het Stagefright lek dicht. Maar net als bij de unbranded S5 Mini, brengt deze update nog geen Android Lollipop met zich mee. Deze zal dus ook voor T-Mobile’s toestel pas op later datum volgen. Zo blijft Vodafone’s toestelversie dus voorlopig de enige die wel een update naar Android 5.1.1 kreeg.

Beste Galaxy S5 Mini deals per provider

Reacties

 1. Ferry zegt

  mmm… Mijn unbranded s5 mini heeft een paar dagen geleden de kleine update ontvangen… Dus nog geen Lollipop… Helaas na de update alleen maar problemen. Wifi verbinding valt spontaan weg.. Toestel start spontaan uit zichzelf opnieuw op… Goed bezig Samsung!! Hoop dat lollipop snel komt en hiermee ook problemen worden opgelost ipv ontstaan

 2. Lotte zegt

  Wanneer komt de update voor t-mobile gebruikers? Mijn toestel loopt namelijk constant vast en misschien helpt een software update.

 3. HankoPanko zegt

  Wachten is niet mijn ding. In Duitsland is er al een unbranded versie beschikbaar.

  Zie: https://samsung-firmware.org/download/GALAXY%20S5%20mini/7wl0/DBT/G800FXXU1BOK7/G800FDBT1BOK7/

  Ik heb die er zojuist opgezet. Dat ging vlot. Het optimaliseren van de Apps ( 179?) duurde circa 10 minuten. Daarna werden er contacten bijgewerkt (?) en … Applicaties (Duitse?) geïnstalleerd. Ik hield mijn hart vast…

  Sim kaart ontgrendeld en…

  Ziet er goed uit; op het eerste gezicht niet heel anders… Android 5.1.1. lijkt succesvol geïnstalleerd. Ik medlt mijn bevindingen in een volgend bericht!

 4. HankoPanko zegt

  Heb 4 nieuwe Duitse apps verwijderd. Het apparaat lijkt goed te werken. Ik kan nog maar weinig revolutionaire zaken ontdekken. Afgezien van een paar witte achtergronden in standaard apps zoals Telefoon, Instellingen…

Praat mee