Samsung’s nieuwe activity tracker (SM-R150) te zien in foto’s

Dat Samsung bezig is met het ontwikkelen van een gloednieuwe activity tracker wisten we een paar maanden geleden al. Maar vandaag hebben we dan eindelijk het eerste beeldmateriaal te pakken gekregen van de zogenaamde SM-R150. Het apparaatje – wat schuilgaat onder de codenaam Triathlon – lijkt qua design geinspireerd te zijn door de pas onthulde Gear S2.

Zo is de Sm-R10 net als de Gear S2 rond, heeft een draaibare ring aan de buitenkant zitten en een klein circulair schermpje wat zomaar eens hetzelfde zou kunnen als die van de Gear S2 Sport variant. De kans is vrij groot dat het toestel wordt aangedreven door de nieuwe Bio Processor die Samsung afgelopen week tijdens CES al heeft laten zien.

Hoewel de nieuwe tracker en de Gear S2 veel op elkaar lijken is de eerste toch wel echt gericht op de fitness fanaten die zo veel mogelijk data over hun lichaam en training willen bijhouden. Een paar functies van de tracker op een rijtje die je niet in de Gear S2 zult vinden:

  • hartritme sensor
  • lichaamsvet meting
  • bijhouden hoeveel water je drinkt tijdens training (geen idee hoe?)
  • tellen van aantal herhalingen tijdens specifieke training (e.g. push-ups, sit-ups)

Waar, wanneer en voor hoeveel de nieuwe activity tracker beschikbaar zal zijn weten we nog niet. Wel is het aannemelijk dat de SM-R150 waarschijnlijk goedkoper zal zijn dan de Gear S2 gezien de focus op activity en fitness tracking. Denk aan prijzen als die van Fitbit en Garmin activity trackers, dus zo rond tussen de 150 en 200 euro.

via | bron

Galaxy deal tips

Reacties

Praat mee