Android Lollipop update Samsung Galaxy S5 Mini van start in Nederland (update22-4: unbranded!)

De hoop is in feite al wel zo'n beetje opgegeven, maar plots verschijnt vandaag dan toch de update naar Android 5.1.1 Lollipop voor de Samsung Galaxy S5 Mini. In Nederland. Vodafone's branded toestelversie komt als eerste aan de beurt. Update 30 maart: inmiddels krijgt nu dan ook T-Mobile's Galaxy S5 Mini de update naar Android 5.1.1. Update 22 april: hoewel velen er inmiddels een hard hoofd in hadden, is de Lollipop update nu dan ook beschikbaar voor de Nederlandse unbranded S5 Mini.

Tot nu toe was de Android Lollipop update alleen verschenen op de Amerikaanse Galaxy S5 Mini, maar vandaag rolt Samsung ‘m dan toch uit in een flinke stapel Europese landen. Ook in Nederland kunnen nu de eerste gebruik(st)ers hun toestel updaten – mits ze deze direct bij Vodafone kochten.

De update brengt firmwareversie XXU1BOL4 (T-Mobile: XXU1BPB2, unbranded: XXU1BPC4) naar de Galaxy S5 Mini, inclusief de laatste veiligheidspatches én Android versie 5.1.1. Dat betekent dus dat de update ook het Material design met zich mee brengt, én het nieuwe notificatiesysteem – onder andere.

Om de update te kunnen downloaden en installeren moet je ervoor zorgen dat je voldoende vrije ruimte beschikbaar hebt op jouw S5 Mini – rond de 3 GB is als het goed is ruim voldoende.

Met dit alles is de Lollipop update voor de Galaxy S5 Mini nu (22 april 2016) eindelijk, helemaal uitgerold – geheel in lijn met het motto ‘beter laat dan nooit'.

Heb jij de update al op jouw toestel geïnstalleerd? Laat hieronder weten hoe het bevalt! Bovenaan onze Lollipop update pagina vind je een aantal artikelen met tips en trucs die handig kunnen zijn na het uitvoeren van een dergelijke grote update.

(Dank aan iedereen die het  meldde!)

Lees de reacties (78)

1 2 3 12
Gerelateerde artikelen