Updates brengen meer Stagefright patches naar verschillende Galaxys: A3, S5 Mini, J1 (update)

Net maakten we al melding van een aankomende firmwareupdate die de patch bevat om het Stagefright lek op de Galaxy Note 4 definitief te dichten. Die update is nog niet beschikbaar in Nederland – wél is een vergelijkbare update beschikbaar voor een aantal andere toestellen: voor de Galaxy S5 Mini, voor de Galaxy A3 en voor de Galaxy J1.

samsung-galaxy-s5-mini-a3-j1-stagefright-update-patch-fix Updates brengen meer Stagefright patches naar verschillende Galaxys: A3, S5 Mini, J1 (update)

Zowel de Galaxy S5 Mini, de Galaxy A3 als de Galaxy J1 krijgen vanaf vandaag kleine updates die het Android besturingssysteem níet vernieuwen, maar die wel een builddatum hebben van begin september, en dus de zwakke plekken van het Stagefright lek dichten.

De Galaxy S5 Mini blijft dus – ondanks recente berichten over het starten van de langverwachte Android 5.1 update – ook na deze update nog even bij Android 4.4.2. Maar wel op een veiliger manier. En op gelijke wijze blijft de Galaxy A3 dus op Android 5.0.2, en de Galaxy J1 op Android 4.4.4.

Heb jij één van deze toestellen? Voer dan na de update een test uit met één van de Stagefright detectors die in de Play Store te vinden zijn – bijvoorkeur die van Zimperium (HIER), en laat hieronder even weten of jouw telefoon daadwerkelijk niet meer kwetsbaar is!

(o.a. via, en dank aan verschillende melders!)

Update: net als voor een aantal andere Galaxy telefoons geldt ook voor de S5 Mini, A3 en J1 dat de bovenstaande updates de Stagefright kwetsbaarheid ten dele fixen – zo blijkt inmiddels uit nieuwe informatie over de zwakke plek in het Android besturingssysteem. Het wachten is op verdere updates, die ook de overgebleven ‘gaten’ dichttimmeren.

Beste Galaxy A3 deals per provider

Reacties

 1. Henk zegt

  Hmm de update die vandaag is vrijgekomen voor de Galaxy S5 mini kan ook nog wel eens Lollipop bevatten. De update is 1011MB groot en alleen nog maar vrijgegeven voor unbranded Nederlandse toestellen. En laat ik die nou net hebben…Bijzonder genoeg staat de update op http://samsung-updates.com/device/?id=SM-G800F&details=Galaxy_S5_Mini met android 4.4 aangegeven en de zelfde changelist. Maar die staat ook al in de lijst. In kies wordt niks aangegeven wat de update brengt. OG2 veranderd volgens Kies in OI1. Ben nu aan het downloaden en installeren en geef zo een update 🙂

 2. Kariena zegt

  Weet iemand wanneer ik de update 5.1.1 lollipop krijg op de samsung s5 mini SM-G800F
  Als iemand meer informatie weet zou u mij op de hoogte willen houden

 3. Henk zegt

  Er is nu een soortgelijke update uit voor de GT-I9195I ofwel de Galaxy S4 Mini Plus. Wordt vooral in Nederland uitgerold. Ben erg benieuwd wat er nou veranderd is. En ergens zou het me ook niet helemaal verbazen dat de Galaxy S4 Mini Plus meegaat naar Android 5.1 aangezien dit nieuwe toestel (juli 2015 meende ik?) vrijwel identieke hardware heeft alleen de kloksnelheid van de quadcore is lager. Maar goed moet uit de praktijk blijken. 🙂

Praat mee