Samsung Galaxy S6 Edge Plus tip: éénhandige bediening

Als je ooit een Galaxy Note had, is de kans groot dat je al bekend bent met Samsung’s features om een grote telefoon eenhandig bedienbaar te maken. Maar omdat de Galaxy S6 Edge Plus ook veel niet-Note-gebruik(st)ers aantrekt, zetten we ze nog een keer op een rijtje: zó kun je je grote telefoon toch met één hand bedienen.

samsung-galaxy-s6-edge-plus-eenhandig-bedienen1 Samsung Galaxy S6 Edge Plus tip: éénhandige bediening

In feite zijn er in de Galaxy S6 Edge Plus twee manieren om de bediening met één hand mogelijk te maken. Je kunt de complete inhoud van het beeldscherm kleiner maken, of je kunt ervoor kiezen om alleen bepaalde delen van de interface binnen ‘duimbereik’ te halen.

Welke manier je ook kiest, je zult via je Instellingen via Display (1) naar het menu Bediening met één hand (2) moeten gaan. Schakel je de optie Schermgrootte verkleinen (3) in, dan kun je de complete scherminhoud verkleinen door drie keer snel achter elkaar op de Home knop te drukken.

samsung-galaxy-s6-edge-plus-een-hand-bedienen-1 Samsung Galaxy S6 Edge Plus tip: éénhandige bediening

Als je dit doet, doet je S6 Edge Plus net alsof het een smartphone uit 2010 is met een klein schermpje, zodat je alles met je duim kunt bedienen. Ben je linkshandig, dan kun je uiteraard de plaatsing van het venster wisselen door het kleine ‘pijltje’ (4). Wil je alles liever toch weer op het volledig scherm zien, dan tik je logischerwijs op de knop Terug naar voll. scherm (5).

samsung-galaxy-s6-edge-plus-een-hand-bedienen-apps-2 Samsung Galaxy S6 Edge Plus tip: éénhandige bediening

De optie Invoer met één hand (6) laat alles zoals het is, en past alleen toetsenborden aan jouw duim aan. Ook hier kun je ervoor kiezen of het toetsenbord aan de rechterkant van het scherm (standaard) staat, of juist links (7).

Uiteraard kun je ook beide opties inschakelen – maar als je de complete scherminhoud van je Galaxy S6 Edge Plus verkleint worden toetenborden níet ook nog eens compacter gemaakt. Maar dat zou ook niet erg prettig zijn, want dan worden de toetsen wel erg klein.

Vergeet niet onze andere Galaxy S6 (Edge/Plus) tips en trucs te checken!

Beste Galaxy S6 Edge Plus deals per provider

Praat mee