Galaxy Tab A en Tab A Plus specs bekend

Afgelopen week lieten we weten dat Samsung een aantal nieuwe tablet namen heeft geregistreerd in Zuid-Korea. Dit wijst er natuurlijk op dat er binnenkort een reeks aan nieuwe tablets wordt gelanceerd, maar los van van de namen was er nog weinig bekend. Maar daar komt vandaag verandering in.

Sammobile (wie anders) heeft namelijk de specs te pakken gekregen van de zogenaamde Galaxy Tab A en Galaxy Tab A Plus. Hoewel het hier gaat om redelijk mid-range toestellen is het opvallend dat de A Plus de eerste tablet is die geen onderdeel is van de Note Serie maar wel beschikt over een S-pen. (De Tab Active had ook een stylus maar die was omgedoopt tot C-pen)

Zowel de Tab A als de Tab A Plus komen in twee varianten: een 8-inch en 9.7-inch model. De specificaties van beide modellen zijn vrijwel identiek aan elkaar. Zowel de 8-inch Tab A als Tab A Plus hebben precies dezelfde specs waar de laatste een S-pen krijgt. Er zit wel een klein verschil in de grotere varianten, hier heeft de Tab A Plus namelijk beschikking over 2 GB RAM terwijl de Tab A het met 1.5 GB zal moeten doen. Ook hier geld weer dat de A Plus wordt uitgerust met een S-pen.

Beide variant zullen dus ongeveer dezelfde specs hebben met hier en daar wat kleine aanpassingen:

  • Snapdragon 410 quad-core processor @ 1,2 GHz (1.2GHz Qualcomm APQ8016 processor voor de grotere varianten)
  • 1024×768 pixels resolutie
  • 5 mp camera aan de achterzijde en 2 mp aan de voorzijde
  • 16 GB intern geheugen
  • 1.5 GB RAM (2 GB voor de grote variant van de A Plus)
  • 4,2oo mAh batterij (6,000 mAh voor de grote varianten)

Waar en wanneer de nieuwe mid-range tablet line-up van Samsung te koop zal zijn is nog niet bekend.

Galaxy deal tips

Praat mee