Dubbel gebogen display in Samsung’s nieuwe patent

Sinds de Galaxy Note Edge het daglicht zag vragen we ons al af of Samsung hetzelfde geintje (lees: gebogen scherm) uit zou gaan halen in de Galaxy S serie. Er zijn al hier en daar geruchten opgedoken dat er volgende maand op de MWC een speciale Galaxy S6 variant zou worden gepresenteerd met een gebogen scherm aan twee kanten van het toestel.

Een nieuwe design patent wat niet zo lang geleden is opgedoken laat zien hoe zo een soort ontwerp er mogelijk uit zou kunnen zien. In de afbeelding zien we dat de gebogen zijkanten gebruikt kunnen worden om bijvoorbeeld app icoontjes, media buttons of notificaties op af te beelden.

samsung-dual-edge-display-patents-703x1024 Dubbel gebogen display in Samsung's nieuwe patent

Een ander interessant detail is het feit dat het scherm helemaal door lijkt te lopen naar de achterkant van het toestel. Hiermee zouden gebruikers bijvoorbeeld notificaties of berichten kunnen blijven zien, zelfs als de telefoon ondersteboven op tafel ligt. Daarnaast zien we ook nog een vreemd pop-up paneeltje aan de bovenkant van het toestel, maar wat hier precies het nut van is blijft vooralsnog een raadsel.

De geschiedenis leert ons dat het grootste deel van zulke ideeën vaak bij patenten blijven en nooit daadwerkelijk de markt bereiken in de vorm van een af product. De Galaxy Edge was daar natuurlijk een uitzondering op, maar wij zijn vooral benieuwd naar hoe een dubbele edge’ precies zou worden geïmplementeerd in een smartphone.

Hopelijk krijgen we het volgende maand op de MWC te zien 😉

(via)

Galaxy deal tips

Praat mee