Samsung ontwikkelt prototype sensor voor herkenning beroerte

Uit Samsung’s Creativity Lab – of: C-Lab – rolt een opvallende wearable: een op het hoofd draagbare sensor die op basis van hersengolven vroegtijdig een beroerte kan herkennen.

samsung-sensor-beroerte Samsung ontwikkelt prototype sensor voor herkenning beroerte

Uit een verrassende samenwerking tussen smartphone- en wasmachine-ingenieurs van Samsung’s experimentele C-Lab komt de EDSAP: Early Detection Sensor & Algorithm Package. EDSAP bestaat uit een sensor die de hersengolven monitort, en een smartphone applicatie die op basis van de gemeten golven binnen 60 seconden de kans op een beroerte berekent. EDSAP werkt veel sneller, en eenvoudiger dan bestaande apparatuur.

De ontwikkeling is mede mogelijk gemaakt door een nieuw type rubberachtig geleidend materiaal, dat in de toekomst mogelijk ook in andere voorwerpen – haarspelden, brillen, etc. – verwerkt kan worden. Hierdoor zou het monitoren van de hersengolven mogelijk worden via minder opvallende wearables. Tevens zijn andere toekomstige toepassingen denkbaar die verder gaan het vroegtijdig herkennen van de signalen van een beroerte.

Natuurlijk is het een lange weg van een functioneel prototype naar een brede toepassing in de dagelijkse praktijk. Of en wanneer het zover komt valt niet te lezen in Samsung’s introductie van EDSAP, waarin wel meer te lezen is over de details van het systeem.

(via)

Galaxy deal tips

Praat mee