Uitgelicht: toegankelijkheids features Samsung Galaxy Note 4

Zoals op ieder Galaxy toestel, heeft ook de Samsung Galaxy Note 4 weer een aanttal features die het toestel eenvoudiger te bedienen maken voor gebruik(st)ers met een functionele beperking. Naast de bekende TalkBack functie, zien we op het toestel nog een aantal snufjes.

samsung-galaxy-note-4-toegankelijkheid-2 Uitgelicht: toegankelijkheids features Samsung Galaxy Note 4

Zo heeft de Galaxy Note 4 een speciale Hover zoom modus, waarbij de content op het scherm waar je je vinger of S Pen boven houdt uitvergroot wordt. Dit werkt zowel in menu’s als in bijvoorbeeld de galerij.

Er is een speciale Deurbel detector. Hiermee kun je je een geluid, bijvoorbeeld een deurbel, opnemen, waarna het toestel op dit geluid reageert met visuele signalen of trillingen, zodra dit geluid in de omgeving wordt gedetecteerd. Dit werkt net zo makkelijk met bijvoorbeeld babygeluiden, en je kunt de signalen ook weergeven op een Gear horloge.

samsung-galaxy-note-4-toegankelijkheid-1 Uitgelicht: toegankelijkheids features Samsung Galaxy Note 4

Verder is de Galaxy Note 4 voorzien van een Voice guide, die – net als op sommige andere Galaxy toestellen – gesproken informatie geeft in bepaalde situaties. In de camera app kan deze je bijvoorbeeld vertellen hoeveel personen er in beeld zijn, en wat je nog kunt doen om de foto beter te maken. Tevens kan Voice guide je informatie geven over gemaakte foto’s, zoals waar deze gemaakt is, en – als dit ingesteld is – wie er op staan.

samsung-galaxy-note-4-toegankelijkheid-3 Uitgelicht: toegankelijkheids features Samsung Galaxy Note 4Snelle toegang tot de belangrijke toegankelijkheidsfuncties krijg je door drie keer op de Home knop te drukken. Je kunt dan de meest gebruikte functies instellen, zonder door alle menu’s te moeten graven.

Voor een uitgebreid overzicht van alle toegankelijkheidsopties kun je een blik werpen op Samsung’s eigen blog HIER. Wij zullen later verschillende features nog uitgebreider onder de loep nemen.

Beste Galaxy Note 4 deals per provider

Praat mee