Uitgelicht: de nieuwe S Pen van de Samsung Galaxy Note 4

Zoals beloofd, gebruiken we de tijd tussen de onthulling en de daadwerkelijke release van de Samsung Galaxy Note 4 om allerlei aspecten van het toestel uitgebreid onder de loep te nemen. En zo komt vandaag de vernieuwde S Pen stylus aan de beurt.

samsung-galaxy-note-4-s-pen-features Uitgelicht: de nieuwe S Pen van de Samsung Galaxy Note 4

Naast allerlei andere onderdelen van de Galaxy Note 4, heeft Samsung ook de S Pen een flinke boost gegeven. Zo is hij twee keer zo gevoelig als de S Pen van de Note 3 – voor wie het wil weten: de S Pen van de Note 3 kan 1024 drukniveau’s onderscheiden, die van de Note 4 2048. Verder is de S Pen van de Note 4 in staat de positie waar te nemen: de hoek waaronder je ‘m houdt, en of je ‘m draait.

Met deze verbeteringen probeert Samsung stapje voor stapje de ervaring van een echte pen – potlood, kwast, etc. – te benaderen. En omdat van al deze nieuwe eigenschappen gebruik te maken, heeft Samsung de Galaxy Note 4 twee nieuwe pen-modi meegegeven: calligraphy en fountain pen – oftewel kalligrafie en vulpen. Misschien zijn dit niet de meeste interessante schrijfopties voor de casual notitiemaker, maar wie zijn graag creatief uitleeft heeft er weer een paar interessante mogelijkheden bij.

Een beknopte demo van de manier waarop de nieuwe S Pen reageert op jouw bewegingen vind je hieronder. De verschillende nieuwe, praktische S Pen toepassingen die de Note 4 rijk is bekijken we volgende week.

(video via)

Beste Galaxy Note 4 deals per provider

Praat mee