‘Randprobleem’ Koreaanse Samsung Galaxy Note 4 (update 2)

In Samsung’s thuisland Zuid-Korea is de Galaxy Note 4 al verkrijgbaar. Uit kersverse gebruikservaringen met het toestel komt een probleem naar voren: bij sommige toestellen sluit de metalen rand niet helemaal goed aan op de voorzijde ervan.

samsung-galaxy-note-4-rand-probleem 'Randprobleem' Koreaanse Samsung Galaxy Note 4 (update 2)

Omdat relatief weinig gebruikers hun Galaxy Note 4 willen gebruiken om visitekaartjes rechtop te houden – wat goed gaat in de ongewenste tussenruimte, zie hierboven – zit er voor Samsung maar één ding op: het productieprobleem aanpakken.

Het is niet helemaal duidelijk of het om een structureel probleem gaat, of een issue dat slechts een beperkt aantal toestellen betreft, maar omdat dit nu pas wordt opgemerkt – en niet al eerder, bij de verschillende demonstratietoestellen – lijkt dit laatste het geval.

Voor ons, aan deze kant van de wereldbol, is natuurlijk vooral relevant of het oplossen van het productieprobleem voor vertraging van de release van de Note 4 zou kunnen zorgen. Hierover is niets bekend, maar in het verleden bleek al dat Samsung in vergelijkbare gevallen in staat was hobbels in het productieproces snel glad te strijken. Hopelijk dit keer ook. Maar mocht dit verhaal een staartje krijgen, dan houden we je uiteraard op de hoogte.

(via)

Update: of het onderstaande op het bovenstaande slaat weten we nog niet, maar in de zojuist opgedoken handleiding van de Galaxy Note 4 komt de volgende passage voorbij (pagina 180):

A small gap appears around the outside of the device case. This gap is a necessary manufacturing feature and some minor rocking or vibration of parts may occur. Over time, friction between parts may cause this gap to expand slightly.

Het zou dus wel eens zo kunnen zijn dat het hier – flauw gezegd – niet gaat om een probleem, maar om een feature. Hopelijk komen we spoedig, uiterlijk als we het toestel zelf uitgebreid kunnen gaan testen, te weten hoe storend de vermeende speelruimte tussen rand en telefoon is.

Update 2: inmiddels heeft Samsung zelf ook gereageerd op de kwestie. Aan de Engelse website TrustedReviews laat het bedrijf weten dat het beschreven issue geen invloed heeft op de functionaliteit of kwaliteit van de Note 4. Samsung garandeert dat het toestel voldoet aan haar strenge productie- en kwaliteitseisen.

Dit lijkt dus te bevestigen dat, ja, er kan een kiertje zitten tussen rand en het toestel zelf, maar nee, het is geen probleem – zoals in feite ook in de handleiding van het toestel staat, dus.

Beste Galaxy Note 4 deals per provider

Reacties

Praat mee