Tip uit de trucendoos van de Samsung Galaxy S5: eenhandige bediening

Bij eerdere toestellen was het snufje al te vinden, en ook de Samsung Galaxy S5 beschikt erover: Bediening met één hand. Voor iedereen die graag alles op zijn beeldscherm binnen duimbereik heeft.

samsung-galaxy-s5-tip-eenhandige-bediening Tip uit de trucendoos van de Samsung Galaxy S5: eenhandige bediening

Stel, je vind de Galaxy S5 een tof toestel, en wilt ook geen kleinere smartphone zoals de Galaxy S5 Mini, want dat 5,1 inch scherm is wel erg fijn om bijvoorbeeld films te kijken. Maar ow, je hebt geen grote handen of lange vingers, en wel een voorkeur om toch echt alles op je smartphone met één hand te doen. Probeer dan de op het eerste gezicht wat maffe functie Bediening met één hand eens.

samsung-galaxy-s5-eenhandige-bediening-inschakelen Tip uit de trucendoos van de Samsung Galaxy S5: eenhandige bediening

Je vindt Bediening met één hand in het Instellingen menu onder het kopje Geluid en display (1). Als je ‘m vervolgens inschakelt (2), kun je de speciale modus starten door met een vinger vanaf de rand van het scherm een keer heen en weer te vegen (3).

Op het scherm van je Galaxy S5 zie je nu dus de Bediening met één hand modus: je normale thuisscherm, dat je ook normaal kunt bedienen, plús nog allerlei toegevoegde icoontjes die ervoor zorgen dat je eigenlijk geen enkele andere toets of knop meer hoeft te gebruiken.

samsung-galaxy-s5-eenhandige-bediening-opties Tip uit de trucendoos van de Samsung Galaxy S5: eenhandige bediening

De grootte van alle elementen kun je vervolgens nog aanpassen aan de reikwijdte van je duim: leg je vinger in de linkerbovenhoek, en sleep deze om de afmetingen aan te passen (4). Ook de icoontjes aan de linkerkant van het venster kun je natuurlijk zelf aanpassen, door op het potloodje linksonder te tikken (5), en de gewenste apps vervolgens naar deze balk te slepen (6). De gehele éénhandige bedieningsmodus zit er weer uit door op het vakje rechtsbovenin te tikken (7).

Natuurlijk biedt Bediening met één hand alles behalve de meest elegante interface voor je Galaxy S5. Maar gek genoeg is het wel dé modus die verreweg de meeste functionaliteit op één enkel scherm weet te proppen. Het is maar dat je weet dat het óók kan.

Beste Galaxy S5 deals per provider

Praat mee