Samsung: 59 Chinese leveranciers falen op het gebied van veiligheid

Grote bedrijven – zoals Samsung – liggen met enige regelmaat onder vuur. Het doel: de omstandigheden waaronder de producten worden vervaardigd. En dus publiceerde Samsung een rapport, waarin de veiligheid en duurzaamheid van leveranciers onder de loep wordt genomen. Maarliefst 59 Chinese leveranciers hebben de veiligheid van hun werknemers niet op orde.

samsung-rapport-duurzaamheid-veiligheid Samsung: 59 Chinese leveranciers falen op het gebied van veiligheid

Om precies te zijn nemen de meeste Chinese leveranciers het niet zo nauw met de wettelijke bepalingen omtrend het maken van overuren door werknemers. Bij veertig bedrijven wordt er nooit geoefend op evacuatie in het geval er iets flink mis zou gaan in de fabriek, en vijftig bedrijven hebben geen adequaat plan bij noodsituaties. Bij drie bedrijven werden overschrijdingen vastgesteld van het toelaatbare geluidsniveau, en van stofconcentraties.

Duidelijk werd ook dat geen van de leveranciers kinderarbeid inzet om de kosten van het productieproces laag te houden.

Samsung laat weten dit jaar strengere criteria te gaan hanteren, en deze zullen ook buiten China worden toegepast.

(via)

Galaxy deal tips

Praat mee