Samsung’s Android Wear smartwatch wordt volgende week onthuld bij Google I/O

Samsung mag dan wel pro-Tizen zijn wat betreft haar smartwatch familie, maar volgens een verslag van CNET krijgen we volgende week tijdens het Google I/O event de allereerste Android Wear smartwatch van de Koreanen te zien. Veel meer informatie dan dit is er helaas nog niet, behalve dan dat het toestel wellicht onder de naam Galaxy Wear op de markt komt.

Android-Wear-notifications-2-1024x576 Samsung's Android Wear smartwatch wordt volgende week onthuld bij  Google I/O

Verder weet CNET ook nog te vertellen dat Samsung met meerdere smartwatch modellen bezig is waaronder eentje met een quad-core processor en een aantal met het eigen Tizen OS.

De Samsung Gear 2 en Gear 2 Neo draaien beide op een smartwatch-geoptimaliseerde versie van  Tizen OS en sinds kort heeft Samsung ook een Tizen update uitgerold voor de Galaxy Gear (die uit de doos op Android draait) waarmee de batterijduur aanzienlijk wordt verbeterd.

Het tweedaagse Google I/O evenement begint op 25 juni.

(via)

Galaxy deal tips

Praat mee