Samsung Galaxy Gear + Tizen = Samsung Gear (Tizen update eerste Gear dus)

Het gebeurt niet zo gek vaak dat een apparaat nota bene door de fabrikant zelf een geheel nieuw besturingssysteem krijgt. Toch is dat precies wat er gebeurd is met Samsung’s eerste Galaxy Gear smartwatch, die dankzij de nieuwe firmware update – met het Tizen besturingssysteem – in feite géén Galaxy meer is.

samsung-galaxy-gear-tizen-update-nederland-1024x682 Samsung Galaxy Gear + Tizen = Samsung Gear (Tizen update eerste Gear dus)

De update voor de Galaxy Gear, die vlak voor het weekend ook in ons land arriveerde, brengt een compleet nieuw besturingssysteem naar het horloge – Tizen, dat ook te vinden is op de Gear 2.

Hoewel het uitvoeren van de update betekent dat je álle data op de Gear kwijt raakt – maak dus een backup, als je niks kwijt wilt raken – krijg je er een hoop voor terug. Zo kan de Gear met de nieuwe software niet alleen stappen tellen, maar ook je slaappatroon in kaart brengen, en een uitgebreider fitnessprogramma bijhouden.

De MP3 speler kan muziek afspelen die op de Gear zelf wordt opgeslagen, en commando’s kunnen door de gebruiker zelf worden gedefinieerd. Al met al komt de Gear erg dicht bij de functionaliteit van de Gear 2.

Een uitgebreide preview van de Galaxy Gear met nieuwe Tizen software maakten de mannen van Sammobile:

(via)

Galaxy deal tips

Reacties

 1. mathijs zegt

  Ik heb de update nog niet ontvangen.
  Telkens Ik bij gear manager kijk voor een update zegt hij laatste updates zijn al geïnstalleerd. Weet iemand hoe dit zou komen?

  Mvg,
  Mathijs

 2. e10 zegt

  Ik heb vd week een samsung galaxy gear 1 gekocht via marktplaats. Hier zat de gear 2 software op… weet iemand hoe dit kan. Kan je een gwar 1 updaten met gear 2 software? En hoe?
  Gr.E10

Praat mee