Nieuw Samsung event in aantocht – zeg maar hallo tegen de AMOLED tablets [video]

Het mag ondertussen duidelijk zijn dat Samsung groots uit gaat pakken wat betreft haar nieuwe tablet familie. De afgelopen paar weken hebben we meer dan genoeg geruchten (en gelekte informatie) weten te vergaren over de nieuwe Galaxy Tab S, maar deze keer is het toch echt de beurt aan Samsung zelf.

Als voorproefje op een Samsung evenement volgende week (12 Juni, Madison Square Garden, NYC, USA) hebben de Koreanen een korte countdown video gemaakt waarin we…. nou ja… eigenlijk niks nieuws te zien krijgen. Maar wat wel steeds duidelijker wordt is dat Samsung dit jaar veel meer aandacht aan haar nieuwe AMOLED tablets gaat besteden.

Een speciaal evenement, countdown video’s, ‘gelekte specs’, noem het maar op of we hebben het al langs zien komen. Voor iedereen die het nieuws niet heeft gevolgd de afgelopen tijd, Samsung’s nieuwe Galaxy Tab S komt in (in ieder geval) twee varianten op de markt. Namelijk een 8.4 inch en 10.1 inch variant, beide met een octa-core Exynos 5420 processor, 3 GB RAM, 8 en 2.1 megapixel camera’s, 32 GB intern geheugen en een micro-SD slot. 

De grootste focus ligt echter op het display. De Samsung tablet heeft namelijk weer voor het eerst sinds 2011 een 2560×1600 AMOLED beeldscherm en geen LCD zoals de bijna alle andere Samsung tablets.

 

(via)

Galaxy deal tips

Praat mee