Gerucht: Galaxy Note 4 meet elke 500 milliseconden… UV -straling?

Inderdaad, de geruchtenmolen heeft er weer eentje te pakken met betrekking tot de Galaxy Note 4. Dit keer geen nieuwe processoren, niet de hoogste schermresolutie ooit op een smartphone of een hele nette camera, maar een simpele UV-sensor.

Het lijkt erop dat de opvolger van de succesvolle Note 3 niets minder dan een sensor aan voorkant van het toestel heeft zitten waarmee UV straling gemeten kan worden. Correct us we’re wrong, maar dit is als het goed is de eerste keer dat een smartphone een UV sensor heeft.

Galaxy-Note-3 Gerucht: Galaxy Note 4 meet elke 500 milliseconden... UV -straling?

Wat nu precies het nut gaat zijn van de UV-sensor op de Note 4 is nog even afwachten. Wat we wel weten is dat het blijkbaar mogelijk is om elke 500 milliseconde UV-straling van buiten te meten. Mogelijke toepassingen zijn natuurlijk het beter kunnen afstemmen van de auto-brightness in een poging om het Super AMOLED display nog beter tot haar recht te laten komen. Verder is het ook niet vergezocht om met de data van UV sensor gezondheidsupdates te geven via S Health, jeweetwel, voor als je te lang buiten in de zon hebt gelegen met je smartphone pal naast je…

Wie weet dat Samsung ons wel compleet gaat verassen en er hele nieuwe toepassingen mogelijk zijn met UV sensoren in smartphones, maar de tijd zal het moeten leren. Tja, alsof er nog niet genoeg geruchten ware rond de Note 4 😉

(via)

Beste Galaxy Note 4 deals per provider

Praat mee